Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Arhiva Română

Minciuni, adevăruri spuse pe jumătate şi manipulări

Mesaj de la Hathori, primit de Tom Kenyon
10 august 2009

Dorim să vă vorbim despre perioada periculoasă şi nesigură în care intraţi acum. Am mai vorbit despre ea, în mesajul anterior, referitor la Nodurile de Haos.

Din perspectiva noastră, vă apropiaţi de manifestările unui astfel de haos.

Există mai multe cauze pentru el, pe care dorim să le studiem. Dar, în primul rând dorim să ne exprimăm încrederea în suveranitatea conştiinţei umane. Noi credem că puteţi, ca indivizi şi colectiv, să vă modificaţi destinul, chiar si pe măsura ce el se desfăşoară în faţa voastră.

Prin urmare, acest mesaj nu se refera la sfarsitul lumii, ci la o chemare la prezenţă şi măiestrie spirituală.

Din punctul nostru de vedere, virusul H1N1, numit şi virusul „gripei porcine”, a fost proiectat si creat genetic. El nu este o mutaţie naturală. E o tentativă conştientă a forţelor ascunse din spatele guvernelor voastre, de a vă controla şi manipula. Este un experiment social, cu consecinţe groaznice, dacă ei reusesc sa il duca la bun sfarsit.

Minciunile, adevărurile spuse pe jumătate şi manipularile informaţiilor referitoare la acest virus sunt foarte întortocheate. Dar, indiferent de rezultat, ne este clar că a fost iniţiat de conştiinţa umană.

De asemenea, ne este clar că poate fi distrus doar de conştiinţa umană. Frica de a supravieţui este una dintre cele mai puternice tactici de manipulare folosite, iar aceste forţe ale întunericului ar folosi toate mijloacele pe care le au la dispozitie, pentru a se asigura că frica va creşte în următoarele luni (mai puţin ani).

Ca maeştri spirituali, sarcina voastră este să transcendeţi acest control al minţii colective si să vă găsiţi propria cale, prin haosul ce va urma. Nu există îndrumări specifice despre cum sa va descurcati in aceasta situatie. Depinde de voi şi de capacitatea voastra de a discerne. Din punctul nostru de vedere, va părea ca şi cum s-ar produce o scindare în insasi structura constiintei voastre sociale.

Există cei ce vor accepta frica şi vor insista să se ia măsuri radicale, inclusiv vaccinări, dar nefiind limitate la ele. Fiecare dintre voi trebuie să ia propriile hotărâri in această privinţă, pentru că voi sunteţi cei care trăiesc într-un corp, şi voi veţi fi cei mai afectaţi.

Insa trebuie sa va spunem ca, din punctul nostru de vedere, consideram aceste vaccinări ca fiind foarte dubioase. Ele sunt contaminate. Nu vă vor proteja. De fapt, vor deteriora sănătatea multora, iar in plus ele conţin dispozitive mizerabile de manipulare a minţii, inventate de un domeniu ştiinţific aflat in faza embrionară, numit „nanotehnologie”.

Repetăm, nu putem şi nu vă vom da un sfat referitor la ce anume să faceţi sau să nu faceţi, în această situaţie. Este alegerea voastră suverană. Noi doar vă relatam ce vedem si cum percepem noi situaţia.

Problemele voastre de natura economica nu s-au încheiat. Unele elemente ale economiei voastre au fost stabilizate prin masuri clandestine, luate în spatele uşilor închise, de către cei care ţin frâiele puterii economice. Sistemul este insa înţesat de bombe cu efect întârziat, iar stresul legat de dezastrul economic crescând va mari haosul.

Există multe alte elemente care se vor accentua, pe măsură ce vă apropiaţi de ceea ce am numit noduri de haos. Insa, scopul principal al acestui mesaj este acela de a vă arăta o cale de urmat prin tranziţia periculoasă şi înşelătoare ce se desfăşoară acum.

Vremurile de acum nu sunt pentru cei slabi de inimă. Acestea sunt vremuri ce fac apel la cele mai mari rezerve ale voastre de curaj, discernământ şi intuiţie.

Cuvintele noastre se adresează celor care percep adevărul acestui moment. Dacă ceea ce vă spunem vi se pare prea exagerat pentru imaginaţia voastră, atunci nu mai are rost să continuaţi să citiţi.

Cuvintele noastre sunt pentru aceia dintre voi care ştiu că a sosit ceasul, că a venit momentul să daţi dovadă de măiestrie adevărată; şi, în ciuda oricăror frici ce ar putea sălăşlui în mintea şi inima voastră, voi ştiţi că din adâncul fiinţei voastra va izvorî curajul, pentru că întreaga viaţă depinde de alegerile voastre.

Pe măsură ce creşte frica – prin manipularea minţii colective – este vital, chiar obligatoriu, să o transcendeţi; să evitaţi canalele de informaţii eronate ce vă vor fi accesibile pretutindeni în jurul vostru, prin intermediul mass-mediei, a presiunii sociale, a posibilelor interacţiuni şi intervenţii guvernamentale.

În multe dintre mesajele anterioare, am vorbit despre diverse modalităţi de a realiza acest lucru. Ne referim la mesajele despre „Extaz şi inimă”, „Holonul Echilibrului”, şi în special „Holonul Înălţării”.

Însă acestea sunt tehnici, tehnologii lăuntrice pentru spirit. Ele pot să vă ajute şi vă vor ajuta să transcendeţi manipularea minţii. Există însă metode mai simple, despre care vrem să discutăm. Ele sunt aspecte ale propriei voastre naturi.

Acest „secret al secretelor” este pur şi simplu acela că voi sunteţi fiinţe creatoare (atât umane, cât şi Divine). Această cunoaştere a naturii voastre v-a fost în mod intenţionat ascunsă, de către religiile şi unele dintre filosofiile voastre.

Bineînţeles că aceste secrete sunt fructe interzise, pentru că, daca v-aţi înfrupta din ele, aţi dobândi cunoaşterea propriei voastre divinităţi, chiar în timp ce trăiţi în corp fizic. Aţi ajunge la cunoaşterea faptului că voi vă creaţi viitorul, chiar în acest moment şi în fiecare clipă din viaţa voastră: prin gândurile şi simţămintele voastre şi prin ceea ce alegeţi să gândiţi şi să simţiţi despre voi şi despre toţi ceilalţi.

„Secretul secretelor” vă eliberează de închisoarea limitelor umane. Vă eliberează de constrângerile timpului, spaţiului şi circumstanţelor voastre. El realizează acest lucru prin faptul că deschide calea spiritului vostru, eliberându-l din închisoarea mentală proiectată asupra voastră de acele forţe care doresc să stăpânească şi să manipuleze destinul omului, în scopurile lor egoiste.

„Secretul secretelor” are patru aspecte.

Primul este capacitatea voastră de a ajunge la percepţie spirituală, sau viziune, adică, să identificaţi minciunile care sunt proiectate asupra voastră. Şi să discerneţi „calea cea dreaptă”, chiar şi în bezna cea mai adâncă.

Al doilea este capacitatea voastră de a simţi. Aceasta este esenţa secretelor. Este bogăţia voastră cea mai mare, deşi este şi dilema voastră cea mai mare. Cei care doresc să vă controleze şi să vă manipuleze ştiu că limitarea sau paralizarea capacităţii voastre de a nu simţi decât spectrul emoţional inferior va servi scopului lor.

Al treilea aspect este capacitatea de a vă rosti adevărul. Pentru mulţi dintre voi, vremurile care vin vă vor cere să vă rostiţi adevărul într-o manieră clară, chiar şi atunci când el este diametral opus faţă de cei din jur.

Iar cel de-al patrulea aspect este capacitatea voastră de a acţiona. Aceste patru aspecte au rădăcini comune şi sunt sursa libertăţii voastre.

În natura interioară a inimii voastre se află capacitatea de a simţi, iar acesta este cel mai profund secret dintre toate. Pentru ca această capacitate de a simţi vă permite să vă schimbaţi câmpul vibraţional, iar această schimbare este cheia transcenderii controlului minţii colective.

Deşi sună ridicol de simplu, adevărul esenţial al acestor secrete este ceea ce voi numiţi bucurie, apreciere şi recunoştinţă. Descoperiţi lucrurile din viaţa voastră, situaţiile, oamenii, propriile gânduri şi emoţii, orice vă oferă un motiv de bucurie, apreciere şi recunoştinţă. Cultivaţi aceste lucruri ca pe o gradină cu plante preţioase, aflate în mijlocul buruienilor otrăvitoare, pentru că, atunci, această grădină va creşte şi vă va hrăni.

Paradoxal, pe multe niveluri (nu doar emoţional şi psihologic, ci şi spiritual şi chiar fizic), atunci când puterea bucuriei, aprecierii sau recunoştinţei ajunge la o anumită amplitudine sau forţă, ea poate realmente să conducă la materializări în realitatea fizică. Prin urmare, chiar şi în momentele cele mai sumbre, dacă deţineţi măiestria spirituală de a transcende frica şi de a cultiva bucuria, aprecierea şi recunoştinţa, atunci se vor ivi momente şi situaţii neaşteptat de favorabile.

În final, dorim să vă fie limpede că aceste vremuri sumbre pot fi momentele voastre cele mai măreţe. Aveţi în voi Secretul Secretelor. Folosiţi-l. Treceţi prin văl, în noua lume care vă aşteaptă. Şi, fie ca această cale a voastră către noua dimensiune a fiinţării să fie presărată cu binecuvântări de bun augur.

Hathorii
10 august 2009


Observaţiile lui Tom

Mai întâi de toate, permiteţi-mi să vă spun că Hathorii nu ne spun, în nici un fel, nici unuia dintre noi, ce să facem. Ei pur şi simplu ne împărtăşesc viziunea pe care ei o au asupra situaţiei mondiale actuale.

Profeţiile sunt creaturi ciudate. Scopul lor este să ne semnaleze rezultatele posibile din viitor, dar ele nu sunt sapate în piatră. Uneori, ca sa descriu ceea ce se intampla cu profeţiile, folosesc metafora anvelopei desumflate.

Dacă conduceţi automobilul şi cineva vă atrage atenţia că aveţi presiune foarte scăzută în anvelope, fiind pe punctul de a face o pană de cauciuc, acesta vă face o profeţie. Dacă ar fi să reacţionaţi aşa cum unele persoane reacţionează la profeţii, aţi putea spune: „O, Doamne, o să am o pană de cauciuc, iar eu nu pot să fac nimic ca să o preîntâmpin”.

Adevărul este că, atunci, v-aţi limita singuri la o gamă foarte strâmtă de posibilităţi. O altă posibilitate mai ingenioasă ar fi să vă reparaţi cauciucul nenorocit (sau măcar să-l umflaţi). Şi atunci aţi schimba profeţia.

Prin natura lor, profeţiile sunt menite să fie modificate. Iar puterea de a schimba o profeţie (oricât de groaznică ar fi ea) ţine de capacitatea noastră de a face alegeri.

Insa, mai întâi de toate, trebuie să ştim că noi chiar avem posibilitatea de a face alegeri.

Cred că acesta este punctul crucial al mesajului Hathorilor. Avem capacitatea (indiferent că suntem conştienţi de ea, sau nu) să alegem alte câmpuri vibratorii decât cele pe care le-ar putea alege omenirea. Iar câmpurile vibratorii mai înalte, precum bucuria, aprecierea şi recunoştinţa, ne vor conduce către destine (rezultate) diferite – altele decât frica, mânia şi ostilitatea.

Una dintre marile noastre încercări este că am fost păcăliţi să credem că avem o capacitate mai mică de a lua decizii pentru noi înşine, decât posedăm din naştere. Referitor la această situaţie, Hathorii critică, în mod egal, atât religia, cât şi unele dintre filosofiile care ne limitează cel mai mult. Acestea ne-au privat de suveranitatea noastra înnăscută, transferând responsabilitatea (putem scrie şi capacitatea noastră de a răspunde*) asupra unei forţe misterioase, aflată mai presus de controlul nostru. Rezultatul a fost o diminuare a capacităţii noastre de a răspunde, care ne-a condus, cred eu, în actualul impas cultural.

[*Joc de cuvinte în limba engleză între responsibility – responsabilitate şi response-ability – capacitatea de a răspunde/reacţiona. N.tr.)

De eoni, ne-am urmat liderii religioşi şi politici până la marginea unui abis, fără să punem întrebări. Dacă continuăm sa mergem pe această cale de supunere oarbă (fără să ne gândim şi să alegem pentru noi înşine), atunci, cred că vom intra într-o perioadă foarte întunecată din istoria omenirii. Semnele ei sunt pretutindeni, dacă ne deschidem ochii să vedem dincolo de vraja hipnozei în masă, care a fost aruncată asupra noastră.

Încă o dată, Hathorii ne reamintesc să folosim metodele pe care ni le-au împărtăşit pentru a transcende limitările timpului, locului şi circumstanţelor noastre. Acestea includ Extaz şi inimă, Holonul Echilibrului şi Holonul Inălţării.

Pornind de la propria mea experienţă şi de la relatările multor persoane din toată lumea, vă pot spune, cu mâna pe inimă că aceste metode funcţionează. Dar trebuie să folosim aceste tehnologii interioare, pentru a obţine beneficiile pe care le aduc.

Totuşi, în acest mesaj Hathorii ne împărtăşesc şi o cale mai simplă de a ne elibera de controlul minţii colective. Ei o numesc Secretul Secretelor, iar eu unul găsesc că această parte a mesajului lor este foarte interesantă.

Mi-aş dori să vă pot spune deschis că le-am deprins, dar atunci nu mi-aş rosti adevărul. Adevărul meu este că uneori reuşesc să ating starea de bucurie, apreciere şi recunoştinţă, iar alteori eşuez lamentabil.

Totuşi, am observat că, atunci când sunt în câmpul vibraţional al bucuriei, aprecierii şi recunoştinţei, sunt oarecum izolat de nebunia agitată a timpurilor noastre. Este ca şi cum aş sta suspendat deasupra conflictelor în care eram atât de scufundat, doar cu câteva clipe mai înainte. Am mai observat că, dacă aceste sentimente se menţin suficient de mult, circumstanţele mele exterioare reflectă acest câmp vibraţional. Cu alte cuvinte, în jurul meu se ivesc motive de a simţi bucurie, apreciere şi recunoştinţă, prin intermediul unor lucruri cum ar fi serendipitatea şi coincidenţele stranii (adică sincronicităţi), care mă ajută.

Când cedez ispitei câmpurilor de vibraţie mai joasă ale fricii, mâniei şi ostilităţii (adesea, după ce privesc sau citesc prea mult despre ştiri, sau pur şi simplu complăcându-mă în obiceiul prost de a-mi imagina cele mai groaznice scenarii posibile), mă simt scufundat într-o lume a conflictului. Serendipitatea şi bucuria dispar, iar lumea care pana atunci fusese atât de plină de magie şi posibilităţi se evaporă din faţa mea.

Dar îmi este clar că asta este, în totalitate, creaţia mea.

Cred că Hathorii percep o prăpastie care se adânceşte între cei ce aleg să trăiască în stările de vibraţie ale bucuriei, aprecierii şi recunoştinţei şi cei ce aleg să trăiască în stările de vibratie ale fricii, mâniei şi ostilităţii: stările emoţionale dominante, care sunt în prezent proiectate asupra noastră, de mass-media şi de programele politice.

Rămâne de văzut ce se va schimba în privinţa acestor chestiuni legate de destinul nostru colectiv; însă aceia dintre noi care se străduiesc să trăiască vertical, fără îndoială că vor descoperi că acestea sunt vremuri interesante.

O alta manieră în care eu unul consider toate acestea este aceea a unui dans între arta înălţării (trăirea verticală) şi arta a coborârii (trăirea degenerată). Dacă ar fi să extind metafora dansului, aş spune că toţi suntem prinşi aproape total în Marele Mambo.

Deşi Hathorii nu au menţionat acest lucru în mod direct, cred că, in aceste timpuri, unul dintre aliaţii noştri cei mai importanţi va fi un simţ al umorului bine dezvoltat. La urma urmelor, din cel puţin o perspectivă, totul este o mare glumă cosmică – gluma fiind pe seama noastră. Cu siguranţă că aceia dintre noi care reuşesc să-şi menţină umorul intact vor avea multe ocazii de a râde de ei înşişi, de stupiditatea patetică a liderilor noştri şi de marele dans al Maya-ei (lumea iluziei), valsând de la Vechea Lume, spre o nouă realitate.