Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Arhiva Română

Aethos-ul: Ganduri si observatii

de Tom Kenyon

Prima mea intalnire cu Aethos a avut loc in 2011, in timpul uneia dintre despresiile mele existentiale periodice. Dupa cateva ore de rasfat de sine in melancolie, unul dintre mentorii mei Hathor m-a insotit prin taramurile de lumina ale dimensiunii a zecea, unde m-a instruit ca doar sa „stau” cu Aethos-ul.

M-am linistit imediat si am patruns curand in ceea ce am recunoscut a fi un gen de Samadhi (transa yoghina), in care am inceput sa ma cufund tot mai adanc, intr-o stare de constiinta non-duala.

Agitatia, care timp de cateva ore pusese atat de clar stapanire pe mintea mea, s-a imprastia subit, in cateva minute. Iar asta s-a intamplat – si nu e o realizare marunta – doar prin faptul ca am fost in prezenta Aethos-ului.

Ideea de non-dualitate apare in numeroase filosofii perene, originile unora putand fi identificate in Upanisade si in Bhagavad Gita din India antica  – invataturile non-duale ale multor mistici si intelepti, precum si in invataturile de baza ale budismului, ca sa numesc doar cateva.

Aethos-ul cu care am „stat” a fost – asa cum am spus mai devreme – un Hathor din dimensiunea a zecea si, de fiecare data cand percep prin clarvedere aceasta fiinta, „o” vad clar ca pe o sfera de lumina, alcatuita din treisprezece sfere contra-rotitoare, incorporate una in alta. Sentimentul meu este ca proportiile stabilite de aceste sfere contra-rotitoare se combina pentru a crea o energetica non-duala, aceasta fiind ceea ce m-a influentat atat de puternic.

Ma refer la aceasta fiinta la genul neutru, pentru ca nu prezinta niciun indiciu privind sexul. In timp ce Hathorii pe care i-am intalnit in dimensiunile a 4-a pana la a 9-a au atat un corp de lumina care are o forma antropomorfa sexuala, cat si o configuratie geometrica de lumina, Hathorii pe care i-am intalnit in dimensiunile a 10-a, a 11-a si a 12- a se prezinta doar ca forme geometrice de lumina. Cu alte cuvinte, nu au un corp in sine.

Meditatia acustica Aethos

Cand am inregistrat Meditatia acustica Aethos, acest Hathor din dimensiunea a zecea a fost cel care m-a indrumat prin intregul proces. Dintr-o perspectiva inginereasca, a fost o experienta fascinanta.

In timp ce inregistram fiecare dintre cele opt piese care alcatuiesc inregistrarea, aceasta fiinta mi-a modificat vocea in moduri si in proportii distincte fata de sunetele inregistrate inainte. Dupa ce am stabilit piesele de baza, le-am suprapus si reunit, potrivit indrumarilor „lui”, ca sa fie aproximatv egale cu fluctuatiile luminii care „ii” alcatuiau fiinta. Nu a existat niciun fel de manipulare electronica a sunetului – insemnand ca nu am modificat in niciun fel egalizatorul si nici nu s-a folosit vreun efect de reverberatie sau de alt gen, la vocea mea. Sunetele pe care le auziti in Meditatia acustica Aethos sunt in totalitate naturale si lipsite de orice efect, oricat de greu v-ar putea fi sa intelegeti acest lucru, dupa ce ati ascultat-o.

Nota: Un link catre aceasta meditatie acustica apare la sfarsitul acestui articol.

Doi ani mai tarziu

In timp ce scriu aceste randuri, s-au scurs aproape doi ani de la prima mea intalnire cu Aethos-ul, iar in aceasta perioada am interactionat cu aceasta fiinta si cu Meditatia acustica Aethos, in multiple situatii.

Voi vorbi despre unele dintre lucrurile pe care le-am descoperit cu privire la aceasta meditatie acustica unica, in speranta ca observatiile mele le vor fi de folos celor care doresc sa exploreze domeniul constiintei, pe care aceasta piesa acustica catalitica il deschide.

Dar inainte de a discuta despre cateva constatari ale mele, haideti  sa ne indreptam atentia asupra mesajului original Hathor, din 20 septembrie 2012.

Puteti gasi intregul mesaj Hathor (intitulat Aethosul si starile non-duale de constiinta) in sectiunea Hathor de pe website (www.tomkenyon.com). In randurile de mai jos este un fragment din mesajul original.

 

FRAGMENT DIN MESAJUL HATHOR, DIN 20 SEPTEMBRIE 2012

Mintea si constiinta

„Pentru noi, constiinta transcende toate fenomenele si nu este determinata de activitatea neurologica a sistemului vostru nervos.”

In afara de aceasta, constiinta transcende timpul si spatiul, asa cum le percepeti voi. Iar constiinta voastra este vehiculul cu ajutorul caruia puteti calatori prin vortexurile energetice care duc dincolo de limitarile existentei intrupate.

Mintea – asa cum folosim noi termenul – se refera la experientele senzoriale, mentale si emotionale pe care le aveti in urma diverselor modificari din sistemul vostru nervos. Intr-adevar, in timp ce cititi aceste cuvinte, le stabiliti intelesul prin intermediul creierului fizic si al sistemului nervos.

Stabiliti sensul cuvintelor noastre prin intermediul cadrului mintii voastre, dar acest cadru este deopotriva creat si constrans de limitarile sistemului vostru nervos.

Mesajele noastre sunt codificate lingvistic, iar în diverse locuri din sintaxa (ordinea) transmisiilor noastre exista vortexuri – gauri de vierme – cu ajutorul carora puteti sa va transcendeti mintea, pentru catva timp, si sa intrati în misterul infinit al constiintei.

Cum consideram noi dimensiunile mai inalte

In experienta noastra despre noi insine, existam în dimensiuni multiple de constiinta si, în functie de nivelul nostru de evolutie personala, ne manifestam în dimensiunea a patra, pana la a douasprezecea. Pana la dimensiunea a noua, ne putem alterna forma antropomorfa – care are o infatisare asemanatoare omului – sau corpul de lumina.

Atunci cand trecem în dimensiunea a 10-a, dispar toate legaturile cu forma noastra antropomorfa. Practic vorbind, devenim forme geometrice de lumina.

Pe masura ce avansam în procesul personal de evolutie, ne putem exprima în dimensiunile a 10-a, a 11-a si a 12-a, într-o multitudine de feluri.

Fiecare miscare ascendenta în constiinta aduce cu ea o intelegere mai mare a interconectivitatii tuturor fiintelor si aspectelor cosmosului. Paradoxul ciudat al existentei devine foarte evident, pe masura ce intram în dimensiunea a 10-a.

Interconectivitate si non-dualitate

Va impartasim aceste informatii deoarece vi se intampla ceva similar, pe masura ce faceti tranzitia în dimensiunile superioare ale fiintei voastre. In dimensiunile 10-12, constienta interconectivitatii se mareste, la fel ca si constienta non-dualitatii – Mama Tuturor Lucrurilor.

Acesta este, intr-adevar, paradoxul constiintei de care am pomenit mai inainte, un paradox despre care au vorbit unele dintre filosofiile voastre perene.

Pentru noi, atingerea non-dualitatii nu reprezinta destinatia finala, ci mai degraba o trambulina catre mai multa cunoastere si o mai buna intelegere despre cum sa creezi rezultate favorabile.

Cum consideram noi non-dualitatea

Intr-o stare non-duala de constiinta, la fel ca voi, simtim ca dispare opozitia. În starile non-duale de constiinta, dualitatea – asa cum este perceputa în existenta relativa – dispare, iar noi patrundem intr-o stare minunata de constienta centrata si de seninatate.

In starile cele mai profunde de non-dualitate, exista doar constiinta pura, care se cunoaste pe sine.

Este important de inteles ca starile non-duale de constiinta depind de cel care percepe. Asadar, daca percepeti non-dualitatea prin chakra inimii, s-ar putea foarte bine sa simtiti iubire impersonala – un sentiment profund de conexiune cosmica.

Intr-adevar, in aceasta stare de uniune dintre non-dualitate si inima, ajungeti sa fiti indragostiti nebuneste si, practic vorbind, va indragostiti de cosmos. Iar în acel paradox al inimii, deveniti Iubitul, iar tot ceea ce vedeti si la care sunteti martori reprezinta de asemenea Iubitul.

Desi aceasta este o stare minunata de constiinta, ea nu reprezinta non-dualitatea pura.

Pe masura ce urcati în chakrele superioare, experientele non-dualitatii se schimba.

Atunci cand va aflati în chakra coroanei, non-dualitatea e traita în forma ei pura – constiinta pura, constienta de ea insasi. În aceste dimensiuni superioare ale non-dualitatii, nu exista sentimentul de sine personal.

Paradoxul creatiei este ca ea se intinde de la starile cele mai pure de non-dualitate, pana la starile cele mai polarizate ale existentei. Astfel, in constiinta voastra exista cele doua stari aparent conflictuale, ale existentei relative (adica viata voastra intrupata, în timp si spatiu) si starile non-duale de constiinta, în care toate polaritatile si conflictele dispar.

Asa cum am mentionat mai devreme, perspectiva noastra este ca starile non-duale de constiinta sunt trambuline spre o mai mare putere de creatie – si nu punctul final sau telul evolutiei.

Interconectivitate versus Unime

Simtim ca aici este necesar sa vorbim despre o diferenta importanta intre interconectivitate si conceptul de „unime”. Noi nu consideram ca acesti doi termeni pot fi inlocuiti unul cu altul. Pe Pamant sunt multe definitii diferite pentru „unime”, asa ca nu este posibil sa ne referim la toate subtilitatile si deosebirile dintre ele.

In schimb, ne vom indrepta atentia spre ceea ce consideram a fi deosebirea fundamentala. Unele persoane considera ca interconectivitatea este acelasi lucru cu „unimea” si ca pe masura ce patrundeti în stari superioare de constiinta si în dimensiuni superioare de fiintare, va contopiti intr-o masa amorfa de lumina, în care toate deosebirile dispar. Noi nu vedem lucrurile astfel.

Interconexiunea sau interconectivitatea inseamna recunoasterea faptului ca toate fiintele si toate aspectele cosmosului sunt interconectate si ca intre fiinte exista, în acelasi timp, diferente unice. Aceste diferente sunt fascinante si unice.

Uneori ele deranjeaza, alteori infrumuseteaza. Aceste diferente fac insa parte din tapiseria realitatii vizibile si nu sunt inutile.

Una dintre dificultatile pe care le observam cu conceptul de „unime” – asa cum este el raspandit în prezent, de unele persoane din comunitatile Noua Era si Dezvoltarea personala – este aceea ca diferentele unice dintre oameni sunt denigrate si, intr-un fel pentru ca totul este „una”, granitele energetice adecvate dintre oameni pot fi – si adeseori sunt – desconsiderate.

În plus, unele persoane folosesc acest sistem de credinta (si anume, „unime”) ca pe o scuza de a evita raspunderea si responsabilitatea. Din experienta despre noi insine prin toate dimensiunile, noi ramanem indivizi unici, iar dimensiunile superioare ale fiintei noastre nu ne anuleaza unicitatea, ci mai degraba ne ofera oportunitati mai bune de creatie.

Aethos-ul

Dorim ca acum sa va impartasim o cale de a accesa una dintre comorile noastre culturale cele mai deosebite, pe care o numim Aethos.

Aethos-ul reprezinta o banda de frecventa a constiintei, ancorata în non-dualitatea pura.

Atunci cand un Hathor intra în dimensiunea a 10-a, exista multe oportunitati si moduri de manifestare.

Unii dintre noi aleg sa se alature, pentru un timp, unei comunitati de vibratie. Aceasta comunitate este alcatuita din Hathori individuali, aflati în dimensiunile a 10-a, a 11-a si a 12-a. Acestia intra în starea de non-dualitate din propria lor vointa si aleg sa ramana, pentru o perioada de timp, în aceasta vibratie a constiintei, spre folosul altor fiinte.

Majoritatea indivizilor raman temporar în Aethos, în timp ce cativa dintre ei nu dau semne de plecare. Atunci cand o fiinta patrunde în Aethos, toate deosebirile personale sunt lasate de-o parte. O fiinta care se afla în Aethos nu are nume. Orice identitate personala a fost inlocuita de cufundarea totala în non-dualitate. Aceste fiinte „mentin” aceasta vibratie de non-dualitate, spre folosul celorlalte, intrucat non-dualitatea este Mama Tuturor Lucrurilor si structura de baza a intregii existente.

A fi în prezenta unui Aethos inseamna a fi elevat la starea de non-dualitate.

Experienta voastra de a fi cu un Aethos va fi diferita de experienta altei persoane, pe baza nivelului vostru de evolutie si a problemelor de dualitate cu care va confruntati.

Dar, oricat de complexe sau dificile ar putea fi problemele voastre personale, faptul de a fi în prezenta unui Aethos va va inalta sufleteste, iar acesta e motivul pentru care va impartasim acum aceste informatii.

Pentru unii dintre voi, care sunt deosebit de avansati, simpla auzire a numelui de Aethos si intelegerea naturii lui non-duale le va fi suficient ca sa intre în comuniune cu non-dualitatea, pe aceasta cale.

Multi oameni vor considera insa ca o astfel de cale sau metoda este dificila ca atare. Asa ca, va oferim o bijuterie acustica care sa va ajute.

Aceasta Meditatie acustica este un ecou al taramurilor de lumina în care se afla Aethos-ul.

Aethos-ul emite vibratii de lumina, iar aceste vibratii pot fi reduse progresiv, pana la gama audibila a auzului uman. Asadar, ceea ce veti auzi atunci cand veti asculta Meditatia acustica Aethos/The Aethos Sound Meditation, reprezinta o convertire a luminii, în sunet. Este esenta armonica a Aethosului, asa cum se manifesta ea în dimensiunea a 10-a.

Va sugeram sa faceti experiente cu audierea acestei bijuterii acustice unice, în diverse moduri. Primul ar fi sa o ascultati concentrandu-va intreaga atentie asupra sunetului. Lasati ca sunetul sa fie principala tinta a atentiei voastre, iar atunci cand mintea va hoinareste, readuceti-o la sunet.

Al doilea mod de a o asculta ar fi cu atentia concentranta pe chakra inimii, în centrul pieptului.

Apoi, ascultati-o avand atentia concentrata in chakra gatului.

În continuare, ascultati-o avand atentia concentrata în al treilea ochi (Ajna), aflat intre ochi, la radacina nasului.

Si, în final, ascultati Meditatia acustica Aethos avand atentia concentrata în chakra coroanei, în crestetul capului.

Simtiti si percepeti diferentele ce apar atunci cand ascultati Meditatia acustica Aethos, din fiecare dintre aceste chakre distincte. Cei mai multi dintre voi vor constata ca este mult mai natural sa asculte Meditatia acustica Aethos concentrandu-si atentia pe una dintre chakre.

Va prezentam, cu bucurie si multa speranta, Meditatia acustica Aethos. Avem increderea ca ea va va aduce un sentiment de seninatate si o capacitate mai mare de a gestiona evenimentele haotice din lumea voastra.

Nutrim de asemenea speranta ca Aethos va deschide o cale spre propria voastra non-dualitate si ca, în calitate de fiinta creatoare, veti reuni cele doua aspecte – unicitatea vietii voastre si puterea non-dualitatii.

Fie ca aceasta uniune sa fie o binefacere pentru voi si pentru toate relatiile voastre.”

Hathorii

 

MAI MULTE GANDURI SI REMARCI

Mai intai de toate, consider ca un pic de prudenta e potrivita pentru cei care aleg sa lucreze cu Meditatia acustica Aethos. Iar aceasta prudenta este un pic paradoxala.

Desi meditatia acustica este o expresie a constiintei non-duale, care va va conduce intr-o experienta directa a non-dualitatii si seninatatii… ascultarea piesei acustice poate produce uneori diverse grade de detoxifiere psiho-spirituala, in functie de cantitatea de „chestii” de care va ocupati si de cat de des ascultati meditatia acustica.

Dupa ce am lansat Meditatia acustica Aethos, via un mesaj planetar Hathor, am primit sute de emailuri din intreaga lume. Oamenii ne-au impartasit si continua sa ne impartaseasca experientele traite cu aceasta piesa acustica enigmatica.

Multi oameni relateaza ca Meditatia acustica Aethos e foarte linistitoare si hranitoare din punct de vedere emotional.

Unii relateaza ca meditatia acustica ii conduce in stari profunde de non-dualitate, in care conflictele din viata lor sunt intrerupte pentru o clipa. Aceste persoane mai relateaza ca, in timp ce asculta Aethos-ul, intra in stari foarte extinse de constienta si isi transcend perceptiile obisnuite despre timp, spatiu si localizare.

Din perspectiva psihologiei transpersonale, as spune ca aceste persoane au trait experienta constiintei non-localizate.

Prin non-localizata, ma refer la un aspect al constiintei care nu este legat sau limitat de aportul perceptiilor senzoriale ale sistemului lor nervos. Ce vreau sa spun prin asta?

In viata noastra de zi cu zi, sistemul nervos primeste un aport constant de informatii, prin intermediul celor cinci simturi ale noastre. Acest aport de informatii este decisiv pentru supravietuirea noastra biologica si pentru orientarea noastra cu succes, in lumea fizica in care traim.

Aceasta este constienta localizata, iar fara ea nu am supravietui foarte mult timp in aceasta lume.

Dupa cate s-ar parea, exista insa un alt aspect al constiintei care nu e legat de timp si spatiu sau de constrangerile sistemului nostru nervos senzitiv. Acest aspect non-localizat al constiintei a fost descris de multe traditii mistice si religioase, din vremuri imemoriale. Intr-adevar, existenta constiintei non-localizate este o piatra fundamentala a multor filosofii perene.

Spre finalul acestui articol, ma voi referi pe scurt la cateva dintre enigmele stiintifice care invaluie ideea de constienta non-localizata. De dragul discutiei ulterioare, sa spunem insa ca o astfel de stare de constiinta (ce transcende perceptiile noastre obisnuite despre timp, spatiu si localizare) exista efectiv in realitate.

In timp ce multe persoane care asculta Meditatia acustica Aethos relateaza ca simt aceasta stare transcendenta de constiinta si trairile ei asociate, de pace, seninatate si o stare profunda de bine, unele persoane relateaza despre balastul emotional deranjant (si anume, furie, tristete, agitatie etc.) care se ridica la suprafata constientei.

Asta pare ciudat, dat fiind faptul ca starile de constiinta non-duala sunt, prin insasi natura lor, linistitoare si calme. Ce se intampla aici?

Stari mentale vibratorii

Dupa parerea mea, Meditatia acustica Aethos se afla intr-o stare de vibratie foarte inalta. In aceasta situatie nu vorbesc despre „frecventa” (ca in fizica), ci mai exact despre un gen de constienta mentala/emotionala, pe care eu o numesc stare psiho-spirituala. Prin termenul de stare psiho-spirituala, ma refer la o stare modificata de constiinta, care se poate sa fi fost declansata de lucruri precum meditatia, rugaciunea contemplativa, ritualul intens, sunete si muzica care modifica mintea, substante psihoactive sau chiar un eveniment care transforma viata si care intrerupe temporar perceptia normala a persoanei asupra realitatii si o conecteaza cu taramurile sublime sau transcendente (adica, non-localizate) ale constiintei.

In timp ce majoritatea persoanelor asociaza termenul de spiritual cu religia, eu fac diferenta intre cele doua.

Starile spirituale de constiinta au o calitate plina de compasiune si de viata constructiva, care ii sustine intr-un fel pe oameni. In unele traditii spirituale, aceasta sustinere a individului e numita mantuire sau gratie. Desi acest tip de mantuire sau gratie pare sa vina de multe ori de la un „salvator” sau fiinta spirituala, el vine exact la fel de des dintr-o experienta directa a interconectivitatii cu cosmosul – fara nevoia unui intermediar. Aceste tipuri de intalniri psiho-spirituale aduc de multe ori cu ele sentimentul de stare de bine si o senzatie de pace profunda.

Atunci cand o persoana traieste o stare psiho-spirituala de modificare puternica a mintii, ea poate conduce individul direct in taramurile transcendente sublime. Uneori ea rascoleste insa emotii reprimate si/sau forme-gand distructive, pe care persoana le-a adapostit in mod inconstient.

In aceste situatii, in loc sa fie elavata de intalnire, persoana simte povara emotionala a problemelor nerezolvate.

Poate ca o experienta pe care am avut-o pe la varsta de douazeci si ceva de ani ar putea clarifica ceea ce vreau sa spun aici.

Cand aveam 26 de ani, am mers sa vad un vindecator clarvazator talentat, care lucra prin deschiderea chakrei inimii a clientilor sai. In timpul primei mele sedinte, el si-a folosit mainile, ca sa canalizeze energie in pieptul meu, fara sa ma atinga practic deloc. Am simtit in mod clar ca in pieptul meu intra o energie calda si linistitoare si am mai „vazut” prin clarvedere, in „ochiul mintii”, ca in inima mea intra si o lumina alba.

Era o zi frumoasa de primavara si am mers pe jos acasa de la sedinta mea, simtindu-ma total deschis fata de lume. Aveam senzatia ca lumea intreaga e in chakra inimii mele – care se pare ca se extinsese, ca sa cuprinda intregul univers. M-am minunat de aceasta permeabilitate deschisa fata de lume si de senzatia ca inima mea se extinsese atat de departe. In acelasi timp, mintea mea intorcea pe toate partile experienta, nestiind prea bine ce sa faca cu ea. La urma urmei, logic vorbind, chakra inimii mele – daca chiar exista cu adevarat un lucru ca chakra inimii – nu avea cum sa se extinda ca sa cuprinda intregul univers.

Cu toate acestea, perceptia a durat cateva ore. Si apoi, brusc si fara niciun avertisment, m-am simtit foarte mic si nelinistit. Apoi m-am simtit foarte trist. Toate astea erau noi pentru mine si nu am stiut ce sa fac cu ele. A durat cateva zile ca aceste sentimente stanjenitoare sa treaca. Dar odata ce au trecut cu adevarat, pe de alta parte a experientei, m-am simtit mai intreg in plan emotional.

Multi ani mai tarziu, am reusit sa inteleg ca fiecare emotie isi are ritmul ei de vibratie distinct, adica spiritual vorbind. Iar in final am inteles ca starile deosebit de incarcate spiritual pot declansa eliberarea emotiilor reprimate.

Conceptul de stari psiho-spirituale, ca si catalizatori ai purificarii emotionale e minunat rezumat de o metafora simpla, pe care e posibil sa o fi intalnit, intrucat e foarte mult folosita in cercurile de dezvoltare personala.

Balastul nostru emotional (insemnand emotii reprimate, amintiri si forme-gand distructive) este ca murdaria de pe fundul unui butoi. Dupa un timp, apa se limpezeste. Daca apare insa ceva care agita apa, murdaria se ridica de pe fund, la suprafata. Si, ceea ce era limpede este acum tulburat.

Daca, in urma unei intalniri psiho-spirituale deosebit de incarcate, o persoana trece prin purificarea emotionala si nu intelege procesul, e posibil ca ea sa interpreteze gresit purificarea mentala/emotionala. Se poatea ca ea sa aprecieze intreaga experienta drept negativa, cand, in realitate, ea este pozitiva – insemnand ca ea conduce in ultima instanta la un rezultat pozitiv, si anume, revenirea la o integritate mai mare.

Consider ca relatia dintre experienta spirituala si purificarea emotionala este atat de importanta, incat am scris un articol despre ea – Detoxifierea psiho-spiritualape care il puteti citi in sectiunea Articles de pe website (www.tomkenyon.com).

La cateva zeci de ani dupa acea experienta de purificare emotionala, de cand aveam douazeci si ceva de ani, am dobandit o intelegere mai profunda a procesului, prin prisma cercetarii stiintifice a efectelor energetice ale diferitelor emotii.

Ca sa rezum o colectie vasta si diversa de informatii, starile emotionale pot fi impartite in doua categorii: coerente si incoerente.

Emotiile coerente ca bucuria, iubirea, aprecierea si recunostinta ne influenteaza pozitiv sistemul imunitar si chiar aptitudinile de solutionare a problemelor. Efectele pozitive ale acestor genuri de emotii asupra starii noastre de bine si solutionarii de probleme au fost, apropo, bine dovedite si continua sa fie studiate de catre cercetatori, intr-o gama larga de discipline.

Cititorii interesati de stiinta care sta la baza acestei cercetari ar putea descoperi ca este util sa afle despre activitatea desfasurata de Institutul Heart Math si despre munca de pionierat a biologului celular Bruce Lipton, precum si despre abordarea ingenioasa a lui Dan Winter si Implosion Group.

In timp ce emotiile coerente tind sa amplifice starea de bine, emotiile incoerente, cum sunt furia, ura si resentimentul – ca sa numesc doar cateva – pot diminua starea de bine si afecta procesarea cerebrala, in moduri negative.

Apropo, cele spuse in paragraful precedent se bazeaza pe cateva dintre cele mai recente cercetari asupra efectelor fizice si psihologice ale starilor emotionale pe care le-am mentionat mai inainte. In timp ce acele declaratii se bazeaza pe stiinta, urmatorul meu comentariu nu se bazeaza pe stiinta. El reprezinta o parere personala, care are la baza zeci de ani de explorare a naturii experientelor psiho-spirituale si naturii sublime a constiintei umane.

Indiferent ca sunt constiente sau inconstiente, emotiile incoerente ne impiedica sa ne conectam cu taramurile sublime ale experientei umane. Iar atunci cand vine vorba despre starile psiho-spirituale, aici se afla nucleul paradoxului.

In timpul unei intalniri mistice intense (adica, o stare psiho-spirituala foarte energetica) sau dupa ea, persoana ar putea foarte bine intra in contact cu sentimentele de agape (iubire divina) si sa se simta cufundata intr-un univers plin de iubire. In acelasi timp insa, o alta persoana ar putea simti exact contrariul, trezindu-se cufundata intr-un gen de lume de iad existential.

Dupa parerea mea, aceste doua stari psihice opuse pot fi partial explicate de interactiunea a doi factori – 1) intensitatea intalnirii psiho-spirituale in sine si 2) profunzimea materialului psihologic nerezolvat/ne-recunoscut.

Daca subconstientul emotional al persoanei este in conflict, o intalnire spirituala (o experienta psiho-spirituala deosebit de incarcata) poate deschide o binecunoscuta Cutie a Pandorei, plina de emotii toxice.

In urma cu mai bine de treizeci de ani, am fost intrigat de aceasta dihotomie psihiologica si am scris un articol despre ea, intitulat Mitul, eroul si minciuna, pe care il puteti gasi in sectiunea Articles  de pe acest website [in romana, in Arhiva Hathor, in partea de jos a paginii. N.tr.].

Dupa parerea mea, emotiile incoerente ca furia, gelozia, ura etc. sunt o realitate indisputabila din panteonul sentimentelor umane. Cu alte cuvinte, aceste emotii apar din cand in cand, indiferent ca ne place sau nu.

Unele emotii incoerente (cum este furia) sunt reactii emotionale autentice la o violare perceputa a granitelor personale. Ca atare, ele sunt protectori emotionali ai mamiferelor, de autonomie personala. Mai mult, daca emotiile incoerente cum ar fi furia sunt stapanite in mod adecvat, ele pot – din experienta mea – conduce la dezvoltare personala si transformare.

Totusi, daca starile emotionale incoerente sunt tolerate fara prea multe restrictii, ele pot deveni cu usurinta reactii obisnuite (obiceiuri distructive), care ne pot diminua capacitatea de a percepe lumea in alte feluri.

Aceasta ar putea fi cauza din care multe traditii spirituale si diverse religii, precum si cativa neuropsihologi, ne recomanda sa cultivam in viata noastra bucuria, aprecierea, recunostinta si compasiunea. Aceste stari emotionale coerente sunt cai directe – cel putin in experienta mea – catre sentimentul de interconectivitate profunda si stare de bine, ce caracterizeaza starile de spirit autentice.

Strategii de ascultare, pentru detoxifierea emotionala

Sa ne indreptama acum atentia asupra chestiunii practice despre cum sa gestionati subiectele „negative”, in cazul in care ele apar in timp ce ascultati Meditatia acustica Aethos.

Asa cum am mentionat mai inainte, numerosi oameni relateaza despre accesul direct la starile de spirit non-duale, in timp ce o asculta. Numeroase persoane declara ca au un sentiment profund de liniste.

Dar unii relateaza despre o abundenta de ganduri, emotii negative, iar uneori chiar si despre senzatii fizice neplacute. Daca simtiti acest gen de fenomen in timp ce ascultati, va recomand urmatorul plan de actiune:

Incetati total sa o mai ascultati si faceti pauza cateva zile. Iar dupa ce ascultati din nou meditatia acustica, limitati-va doar la o auditie de aproape doua minute si jumatate. Asta ar insemna ca, in versiunea de cinci minute a meditatiei acustice, va veti opri pe la jumatatea ei.

Daca folositi CD-ul cu meditatia Aethos, nu ascultati versiunea de treizeci de minute. Si asta deoarece cu cat ascultati mai mult timp meditatia acustica, cu atat mai mult material emotional poate agita. Cel mai indicat este ca, la inceput, sa faceti pasi mici.

Daca simtiti ca apare material emotional si/sau detoxifiere psiho-spirituala dupa ce ascultati piesa acustica doar doua minute si jumatate, probabil ca aveti multe probleme emotionale care trebuie rezolvate.

Acest articol nu are scopul de a se ocupa de astfel de subiecte, intrucat ele pot fi destul de complexe. Cu toate acestea, numeroase persoane relateaza ca au primit ajutor in aceasta privinta, prin faptul ca au lucrat cu Meditatia acustica Hathor de vindecare a chakrei inimii, care este disponibila gratuit, in sectiunea Listening de pe website (www.tomkenyon.com). Un link catre aceasta meditatie acustica apare la finalul acestui articol.

In plus, multe persoane cu probleme emotionale afirma ca au fost deosebit de ajutate de faptul de a lucra cu CD-ul, Freedom To Be/Freedom To Change [Libertatea de a fi/Libertatea de a te schimba], disponibil atat sub forma de CD, cat si de mp3, in sectiunea Store de pe website (www.tomkenyon.com). Aceasta inregistrare foloseste ilustrarea ericksoniana vorbita, impreuna cu muzica psihoacustica, pentru a facilita transformarea problemelor mentale si emotionale.

In unele cazuri, materialul emotional reprimat poate fi prea mult, pentru ca persoana sa se ocupe singura de el. Daca acest lucru e valabil pentru voi, ati putea beneficia de pe urma consilierii, in care sa va ocupati de probleme, impreuna cu un specialist bine instruit.

Materializarea

Meditatia acustica Aethos constituie un instrument minunat pentru modificarea constiintei, in scopul materializarii de rezultate pozitive. Iar pentru cei interesati de astfel de subiecte, piesa acustica merita osteneala de a intreprinde explorarea, in acest context.

Hathorii descriu folosirea acestei piese acustice ca pe un mijloc de creare, in mesajul lor din 15 noiembrie 2012, intitulat Non-dualitatea si matricea de creatie, pe care il puteti gasi in Arhiva Hathor de pe website (www.tomkenyon.com).

Imi imaginez ca unele persoane care citesc aceste randuri ar putea dori sa sara direct la testarea piesei acustice Aethos, ca mijloc de facilitare a procesului de materializare. Doresc insa ca mai intai sa va indemn sa va deprindeti cu folosirea Meditatiei acustice Aethos, de a intra mai intai in starile de constiinta non-duala – intrucat acest nivel de cunoastere este necesar pentru a materializa cu succes, fara consecinte neplacute inoportune. Vreau sa spun prin asta ca materializarea oricarui lucru intr-o realitate duala (adica, lumea in care traim) poate conduce la aparitia unor forte contrarii. Intrand intr-o stare de non-dualitate si creand rezultate din aceasta stare de spirit non-duala, reactia contrafortelor creatiilor voastre poate fi redusa substantial.

Intrucat ne aflam la subiectul despre materializare si perspectiva Hathorilor cu privire la aceasta aptitudine umana innascuta, voi mentiona un set de inregistrari dintr-un atelier de lucru Hathor Intensive, numit The Art of Seeding New Realities [Arta de a sadi noi realitati].

Acest atelier de lucru a constituit sursa tuturor informatiilor despre Aethos, iar pregatirea pentru acest atelier de lucru e cea care a initiat primul meu contact cu Aethos – asa cum l-am descris la inceputul acestui articol.

Acest set de 10 CD-uri reprezinta o calatorie pas cu pas intr-o metoda puternica de materializare de rezultate pozitive, pe care Hathorii au prezentat-o public pentru prima data, in 2012. Setul cuprinde si cateva meditatii acustice Hathor puternice, care va vor da puterea de a intra in starile de constiinta deosebit de creative.

Eu, unul, consider ca oricine este interesat de o intelegere profunda a abordarii Hathorilor cu privire la creatie va descoperi ca acest set de CD-uri este indispensabil. Puteti gasi mai multe detalii despre acest set de inregistrari, intitulat The Sphere of All Possibilities  [Sfera tututor posibilitatilor], in sectiunea Store de pe website (www.tomkenyon.com).

Contextul mai larg 

Informatiile despre Aethos oferite initial de Hathori, precum si meditatia acustica in sine, fac parte dintr-o colectie de informatii transmise de Hathori pe parcursul a cateva mesaje. Titlurile si linkurile catre acele mesaje sunt date mai jos. Cititorii care doresc sa inteleaga colectia de cunostinte din care a aparut Meditatia acustica Aethos ar fi, ma gandesc eu, deosebit de imbogatiti citind aceste mesaje anterioare.

Daca cititi aceste randuri pe website-ul nostru, linkurile subliniate va vor conduce direct la articol. Daca cititi aceste randuri fiind deconectat, puteti gasi toate aceste mesaje Hathor in sectiunea Hathor de pe website (www.tomkenyon.com)

Arta de a sari liniile timpului 3 august 2010
Stari de constiinta din procesul de tranzitie 20 aprilie 2011
Sfera tuturor posibilitatilor 18 august 2012
Non-dualitatea si matricea de creatie 20 septembrie 2012
Aethosul si starile non-duale de constiinta 15 noiembrie 2012
Transformarea formelor-gand si a convingerilor autolimitative 20 februarie 2013
Puterea vindecatoare a inimii umane 13 aprilie 2013
Orchidium 27 iunie 2013

 

Aceasta incheie gandurile si observatiile mele, precum si sugestiile mele practice, referitoare la folosirea Meditatiei acustice Aethos. Am increderea ca veti descoperi ca piesa acustica Aethos este la fel de transformativa si benefica, cum am descoperit si eu.

Consideratii stiintifice

Mai sus in acest articol, am spus ca voi vorbi despre cateva enigme stiintifice din jurul conceptului de constiinta non-localizata. Daca nu sunteti interesati de astfel de subiecte, eu unul as trece peste aceasta sectiune finala, intrucat ea nu se ocupa in mod direct de Meditatia acustica Aethos, ci de consideratiile intelectuale cu privire la starile de spirit non-localizate.

Din perspectiva neuropsihologiei moderne, inca nu a venit verdictul cu privire la existenta reala a constiintei non-localizate.

De fapt, majoritatea cercetatorilor neuropsihologi tind sa considere constienta non-localizata un gen de miraj mental si ca nu exista niciun aspect al constiintei care sa actioneze independent de functia creierului.

Ei arata, cu destul de multa exactitate, ca atunci cand o parte din creier e distrusa din cauza unui accident sau unei boli, capacitatile mentale asociate acelei zone dispar. Prin insusi acest lucru, experienta noastra despre lume (si noi) este, in opinia lor, dependenta exclusiv de buna functionare a creierului.

Exista insa un alt grup de cercetatori in neuropsihologie care sugereaza ca, in realitate, constiinta non-localizata chiar exista. Ei indica doua zone ale experientei umane ca fiind indicatori semnificativi – si anume, vederea la distanta si experientele in preajma mortii.

Primul domeniu al constiintei umane care se pare ca indruma spre adevarul constientei non-localizate este vederea la distanta.

In vederea la distanta, persoana e antrenata sa-si relaxeze corpul si mintea de o asemenea maniera, incat sa poata primi impresii mentale ale obiectelor aflate la distanta.

Cercetatorii au plasat aceste obiecte vazute la distanta, la distante variate de cel care le vede. Uneori ele au fost in camera alaturata. Uneori au fost la distanta de kilometri. In fiecare situatie de vedere reusita la distanta, persoanele au fost capabile sa descrie aspecte despre obiect, pe care nu le puteau vedea cu ochii fizici. Cum naiba au facut asta?

Cercetatorii care au sustinut ca avem un aspect non-localizat al constiintei, care actioneaza in afara constrangerilor sistemului nostru fizic nervos, indica vederea la distanta drept o demonstratie a opiniilor lor.

Al doilea domeniu al constiintei umane care pare sa indice existenta constientei non-localizate poate fi gasit in experientele in apropierea mortii.

In multe (dar nu in toate) experiente din apropierea mortii, persoana care trece prin experienta isi aminteste de multe evenimente din timpul mortii ei, care nu pot fi explicate de modelul neurologic actual cu privire la constiinta umana (si anume, ca nu poate exista constiinta fara functia creierului).

In aceste cazuri, persoana e moarta din punct de vedere clinic, insemnand ca nu exista activitate cerebrala masurabila. Fara indoiala ca nu exista aport senzorial in creier sau, daca el exista, nu exista celule cerebrale care sa functioneze, pentru a primi informatiile.

Insa dupa o astfel de experienta in preajma mortii, unele persoane sunt capabile sa descrie cu acuratete ce s-a intamplat in jurul lor, atunci cand au fost moarte clinic. Si, in unele cazuri, amintirile lor sunt neobisnuit de exacte – mergand pana la ceea ce au spus cei din preajma lor si chiar ce fel de haine purtau. In unele situatii, persoana „moarta” anterior poate chiar descrie ce gandeau in acel moment cei din preajma ei.

Cum ar putea fi recuperate astfel de date, daca creierul persoanei respective a fost inactiv?

Cercetatorii care postuleaza existenta constientei non-localizate afirma ca acest tip de incidente le demonstreaza parerile.

Exista insa o problema inerenta, atunci cand privim experientele din preajma mortii prin prisma procesului stiintific.

Si asta deoarece metoda stiintifica impune repetarea experimentelor, pentru a verifica ca de fiecare data sunt obtinute aceleasi rezultate. In aceste tipuri de experimente, toate variabilele sunt controlate in cea mai mare masura posibila. Intrucat momentul mortii unei persoane este cat se poate de imprevizil, astfel de experiente sunt, prin insasi natura lor, irepetabile.

Acest lucru le pune o problema uriasa celor care conduc acest gen de cercetari.

Banuiesc ca in viitor se va dezvolta un tip de metodologie care ii va permite stiintei sa studieze cu mai multa precizie fenomenele cu privire la experientele din preajma mortii si constienta non-localizata, dar deocamdata – cel putin din perspectiva stiintifica – ultimul vot inca nu a fost numarat.

Ganduri de incheiere

In toti acesti multi ani, am avut multe experiente non-localizate, incepand cu un Samadhi (transa yoghina) spontan, pe cand aveam optsprezece ani. Intr-adevar, aceasta experienta neobisnuita mi-a determinat in multe feluri cursul vietii. Ea m-a trimis intr-o calatorie de a intelege ceea ce mi s-a intamplat in acel moment de transcendenta fericita si care este relatia cu experienta mea umana de zi cu zi despre lume. Ea m-a condus intr-o cautare a fiecarei traditii spirituale si mistice importante pe care am putut-o gasi si, in final, la neurostiinta si fizica cuantica, ca mijloace de a explica inexplicabilul.

Pentru ceea ce are valoare, consider ca da, experienta noastra despre lume se bazeaza pe functia creierului nostru si este definita de ea. Dar mai cred ca exista aspecte ale fiintei noastre care ne transcend functia creierului, ne transcend biologia si chiar ne transcend perceptiile despre timp si spatiu.

Link-uri catre meditatiile acustice:

Link-urile de mai jos va vor conduce la cele doua meditatii acustice mentionate in acest articol. Dupa ce faceti click pe un link, veti fi condusi la pagina despre Listening Agreement [acordul de  ascultare]. Odata ce acceptati clauzele de ascultare, veti avea acces la toate fisierele audio, pe care sunteti liberi sa le folositi pentru voi personal. Defilati in josul paginii, ca sa gasiti titlul meditatiei acustice pe care doriti sa o ascultati.

Click aici pentru a asculta si/sau descarca Meditatia acustica Aethos

Click aici pentru a asculta si/sau descarca Meditatia acustica Hathor de Vindecare a chakrei Inimii

 

©2013  Tom Kenyon  Toate drepturile rezervate