Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Arhiva Română

Orchidium

Un mesaj planetar Hathor, transmis prin Tom Kenyon

Trecerea Pamantului prin Solstitiul de vara din 2013 a fost un indicator energetic pentru inceputul unui nou Nod de Haos.

Pe masura ce planeta voastra trece prin schimbari crescute de climat, veti observa si mai multe schimbari meteorologice si interactiuni neobisnuite intre fronturile de furtuna. Ceea ce obisnuiati sa numiti furtuni care se intampla o data la 100 de ani se vor produce mai des. Aceste tipuri de furtuni reprezinta manifestari exterioare ale Nodurilor de Haos si intetirea haosului care apare din niveluri de existenta aparent neinrudite.

Chiar daca din 2011 ati trecut deja prin cateva Noduri de Haos, sunteti la inceputul unui alt crescendo important de evenimente haotice. Desi acest Nod de Haos deosebit va accelera schimbari climatice si geologice, precum si tulburari sociale, e foarte posibil ca planul vostru psihic si emotional sa fie cele mai afectate.

Va puteti astepta sa vedeti o crestere puternica a instabilitatii emotionale si dezechilibrelor psihice in randul semenilor vostri (poate inclusiv voi). Provocarile sociale colective ale acestui lucru vor fi profunde.

Pentru un Initiat – insemnand o persoana aflata in calatoria spre stari superioare de constiinta – acest Nod de Haos deosebit este – si va continua sa fie – extrem de provocator si plin de posibilitati. Provocarea are de-a face cu natura acestui Nod de Haos aparte, care aduce la suprafata constiintei voastre constiente, toxicitatea emotionala aflata in adancul fiintei voastre.

Una dintre provocarile prin care persoanele inclinate catre spiritualitate trec – si vor trece – pentru catva timp o constituie recunoasterea profunda a faptului ca au probleme nerezolvate si sentimente de dusmanie adanc ingropate, care ar putea sa nu se potriveasca foarte bine cu imaginea lor de sine. Intr-adevar, aceasta e o perioada in care imaginea de sine va fi zdruncinata.

Vedeti desfasurandu-se acest lucru cu guvernele, la nivel international, si il veti vedea desfasurandu-se la toate nivelurile societatii. Dar, pentru unii, cel mai greu de infruntat va fi zdruncinarea imaginii personale de sine.

Ceea ce vrem sa transmitem este ca negativitatea, toxicitatea, disperarea si deznadejdea voastra – daca ele sunt intr-adevar prezente – nu trebuie sa fie o negare a voastra. Ele pot fi mai degraba portaluri catre adancul inconstientului, catre insusi fundamentul intentiei umane subconstiente.

In procesul autoeliberarii, trebuie sa va ocupati de aceasta negativitate din voi, indiferent de metodele pe care le-ati putea folosi ca sa va eliberati.

Orchidium

Dorim sa va impartasim acum o metoda care sa va infuzeze cu lumina si energie care mareste calitatea vietii. Va prezentam metoda in acest moment, deoarece va fi nevoie de multa tarie sufleteasca si energie personala pentru a face fata acestui Nod de Haos deosebit, precum si celor care va vor veni in viitor. Noi o numim Orchidium.

Este o metoda foarte simpla, care implica o metafora biologica si o imagine. Obstacolul si dificultatea cea mai mare cu Orchidium il reprezinta simplitatea ei. Cand vine vorba despre genul acesta de lucrare, fiintele umane au tendinta de a face lucrurile mai complexe decat e necesar sa fie.

In esenta lui, Orchidium este pentru voi un mijloc de a atrage in KA-ul vostru (corpul vostru energetic), precum si in corpul fizic, niveluri superioare de lumina spirituala si energie, care maresc calitatea vietii – ceea ce yoghinii numesc prana si ceea ce daoistii/taoistii numesc chi.

In aceasta metoda, va imaginati ca in ombilicul vostru este o floare asemanatoare orhideei. Radacina principala a acestei flori imaginare este goala si ancorata sau inradacinata intr-un punct aflat in fata sirei spinarii, diametral opus ombilicului. Aceasta zona le este cunoscuta  daoistilor/taoistilor ca Ming-Men (Ming-Ma) sau Lacasul Vietii.

Nota: Desi majoritatea daoistilor/taoistilor folosesc termenul Ming-Men si spun ca aceasta zona este mai mult sau mai putin opusa ombilicului si aflata sub piele, de-a lungul coloanei vertebrale, Hathorii folosesc termenul pentru a include o zona mai mare. In scopul practicarii lui Orchidium, imaginati-va Ming-Men (Ming-Ma) ca fiind zona coloanei vertebrale opusa ombilicului. Din aceasta zona a coloanei, Lacasul Vietii trimite forta vitala in organele din corpul vostru.

Din acest Lacas al Vietii este distribuita energia subtila catre corpul vostru energetic si organele corpului fizic. Acest gen de energie subtila are un efect foarte hranitor si intineritor.

Atunci cand mentineti imaginea lui Orchidium, va imaginati ca, din centrul ombilicului, stamina se extinde in afara, in fata voastra. (Nota: Staminele sunt organele reproductive, producatoare de polen, ale unei flori. Ele sunt alcatuite dintr-un lujer, numit filament si un altul, care produce polenul.) Atunci cand creati Orchidium-ul, cu ajutorul imaginatiei, stamina iese in afara, din centrul florii. Ca imagine de referinta, in acest mesaj este inserata fotografia unei flori cu stamina.

Prin natura ei, Orchidium atrage in ea, iar apoi in punctul Ming-Men (Ming-Ma), lumina spirituala si energie subtila, din cosmos.

Pentru a folosi Orchidium, tot ce aveti de facut e sa va imaginati aceasta floare in orice fel va este potrivit, astfel ca floarea ei sa fie deschisa, iar radacina principala sa fie goala pe interior si sa se extinda din ombilic, in spate, in punctul Ming-Men (Ming-Ma). Este de o importanta capitala sa intelegeti ca Orchidum atrage de la sine aceste energii celeste, prin insasi natura ei si fara sa fie necesar ca voi sa faceti ceva.

Nu exista nicio legatura intre curgerea energiei subtile in Orchidium si respiratia voastra. Odata ce activati fluxul de energii celeste catre Orchidium, ele vor curge in mod automat si liber, pana cand voi le veti opri.

Persoanele sensibile vor descoperi curand ca pot simti fluxul de energii cosmice in stamina Orchidium-ului, dar reusita nu depinde de acest grad de sensibilitate. Acest gen de constienta reprezinta doar o subtilitate a simtirii. Ceea ce este important e sa simtiti si sa percepeti fluxul de lumina spirituala si energie prin radacina principala – tubul gol – din Orchidum (in ombilicul vostru) catre Ming-Men (Ming-Ma), iar apoi sa savurati curgerea fortei vitale prin corpurile voastre subtile si fizice, dupa cum doriti.

Va sugeram sa faceti experiente cu aceasta metoda, in intervale de cate cinci minute, ca sa va familiarizati cu modul in care lucreaza pentru voi Orchidium si ca sa evitati suprastimularea.

Va sugeram cate cinci minuate pe rand, intrucat e posibil sa aduceti in structura voastra prea multa energie celesta. Cinci minute o data pe zi este tot ce e necesar pentru a va familiariza cu Orchidium si potentialurile ei.

Odata ce intelegeti cum lucreaza pentru voi Orchidium si cat de multa energie celesta puteti aduce in voi, in mod agreabil, puteti face experiente cu sedinte mai lungi, daca doriti.

Dupa fiecare sedinta cu Orchidium, va sugeram cu fermitate sa va imaginati ca Orchidium se inchide, astfel ca floarea sa nu ramana deschisa. Faceti acest lucru in scopul de a va proteja, atunci cand intrati in lume. Pana cand veti invata cum sa diferentiati energiile pozitive ale vietii de cele negative din jurul vostru, va sugeram sa folositi aceasta strategie de protectie.

Adaugarea Aethos-ului

Chiar daca puteti folosi Orchidium fara niciun sunet sau muzica, in etapele de inceput ati putea constata ca este foarte utila Meditatia acustica Aethos. Si asta, deoarece pulsatiile din aceasta piesa acustica faciliteaza miscarea energiilor celeste in radacina Orchidium-ului, care se conecteaza in punctul vostru Ming-Men (Ming-Ma).

In timp ce ascultati Meditatia acustica Aethos, atunci cand folositi Orchidium, acordati o atentie deosebita canalului gol, radacinii, care se intinde de la Orchidium pana in punctul Ming-Men  (Ming-Ma). Pulsatiile sonice din Aethos vor amplifica curgerea energiilor celeste in acest canal.

Obstacole filosofice si religioase

Desi metoda de a practica Orchidium e simpla, consecintele in ceea ce priveste forta vitala si capacitatea voastra de a pastra lumina spirituala sunt destul de complexe.

Mai exista o complexitate aici, care are de-a face cu sistemele voastre de credinta. Daca nu va ridicati deasupra acestor convingeri limitate, veti restrictiona fluxul energiilor celeste.

Traiti intr-un cosmos de o frumusete, lumina spirituala, constiinta si energie splendide si de neinchipuit. Sunteti mostenitor al tuturor acestor comori, iar fiecare dintre ele va acorda puteri ale constiintei – insa sunteti dezmosteniti de dreptul vostru din nastere, de multe dintre filosofiile si religiile voastre.

Orice religie care va invata ca ati fost despartiti de taramurile celeste pline de lumina, pentru ca aveti un corp fizic, este o piedica in calea adevarului fiintei voastre – dupa cum consideram noi. Orice religie care afirma ca sunteti separati de lumile ceresti si comorile lor, din cauza pacatului nasterii voastre este si el, in viziunea noastra, o piedica.

Acele filosofii care sugereaza ca voi sunteti doar o fiinta fizica, care nu are dimensiuni ale constiintei ce transcend timpul si spatiul sunt si ele, in opinia noastra, obstacole.

De dragul de a face experiente cu Orchidium, va sugeram sa excludeti pentru un timp aceste convingeri. Verificati cat de bine lucreaza Orchidium, atunci cand chiar excludeti aceste forme-gand limitative. Dupa ce lucrati cu Orchidium in aceasta maniera (fara convingeri limitative) ati putea chiar alege sa uitati de acele convingeri si forme-gand, in totalitate si pentru totdeauna.

Atunci cand lucrati cu Orchidium, va sugeram urmatoarele forme-gand:

1) Imaginati-va ca faceti parte din toate comorile cosmosului si ca sunteti mostenitorul lor – taramurile cele mai inalte ale luminii si cele mai subtile energii care maresc calitatea vietii.

2) Imaginati-va ca Orchidium atrage cu usurinta in voi aceste comori, ori de cate ori alegeti sa deschideti floarea.

3) Cu ajutorul metodei Orchidium, puteti participa la transformarea corpului vostru energetic subtil si a organelor vitale din corpul fizic.

Folositi aceasta energie si forta vitala sporita (precum si forta luminii) pentru a va sustine in timpe ce inaintati prin acest Nod de Haos puternic si prin cele care vor veni.

Hathorii
27 iunie 2013

Gandurile si remarcile lui Tom

Termenul Orchidium, asa cum l-au dat Hathorii, se refera la o imagine mentala care seamana cu o floare, pe care o creati in imaginatia voastra. Aceasta imagine nu arata neaparat ca o orhidee, decat daca alegeti sa o faceti sa arate astfel. Asta este total in contrast cu cuvantul propriu-zis „orchidium”, care se refera exact la orhidee. Hathorilor le place sa se joace cu cuvintele, iar pentru ei cuvantul orchidium face referire la o metafora biologica, pe care o creati cu ajutorul vointei si puterii voastre de imaginatie, in scopul de a atrage energii celeste in corpul vostru energetic subtil (KA-ul vostru) si in organele corpului fizic.

Aici, elementul important este ca imaginea mentala sa fie un gen de floare cu o stamina.

In afara de asta, consider ca descrierea facuta de Hathori despre Orchidium e cat se poate de clara. Singurul lucru pe care l-as adauga la descrierea lor este ca folosirea metodei Orchidium nu reclama aptitudini de vizualizare.

Vi-o imaginati si o simtiti in orice mod(uri) vi se par natural(e). Daca aveti tendinta de a „vedea” lucruri in ochiul mintii, s-ar putea foarte bine sa aveti o imagine clara despre Orchidium, in timp ce lucrati cu ea. Daca sunteti inclinati sa simtiti lucrurile, veti avea o senzatie a ei. Si desigur ca exista si alte combinatii de simturi, cu ajutorul carora v-ati putea imagina Orchidium.

Referitor la atributele fizice, imaginati-va ca Orchidium are marimea, forma si culoarea pe care le doriti. Ideea in toate acestea e sa creati Orchidium-ul in modul care va este cel mai agreabil.

Lucrez din 2011 cu Orchidium, in numeroase imprejurari, si pot spune in mod categoric ca ea isi dovedeste eficienta. Consider totodata foarte utila sugestia Hathorilor de a lucra cu Orchidium in timp ce ascultati Meditatia acustica Aethos. Tiparele acustice din piesa acustica Aethos faciliteaza cu adevarat miscarea energiilor celeste, din Orchidium in Ming-Men (Ming-Ma), in moduri foarte deosebite. Va sugerez asadar sa faceti o incercare. Veti gasi un link catre versiunea de 5 minute a Meditatiei acustice Aethos, la sfarsitul paginii.

Zdruncinarea imaginii de sine

Hathorii sunt foarte constienti ca acest Nod Haotic deosebit are o forta emotionala. Iar eu, personal, pot confirma starnirea balastului emotional, de la Solstitiul de vara – cum nu am mai vazut niciodata.

Atunci cand au vorbit despre zdruncinarea imaginii de sine si aducerea balastului emotional nerezolvat in conștiența conștientă, mi-a atras atentia unul dintre modurile lor de exprimare.

„… negativitatea, toxicitatea, disperarea si deznadejdea voastra – daca ele sunt intr-adevar prezente – nu trebuie sa fie o negare a voastra. Ele pot fi mai degraba portaluri catre adancul inconstientului, catre insusi fundamentul intentiei umane subconstiente.”

Prin intentie subconstienta, ei se refera la fortele psihice (ganduri, sentimente si dorinte) pe care le tinem ascunse de noi. Ca fiinte umane socializate, am invatat cu totii cum sa ne adaptam emotional la mediul nostru.

Iar eu am constatat ca atunci cand noi – eu insumi in mod foarte categoric fiind inclus – suntem confruntati cu dilema de a gandi, simti sau dori ceva inacceptabil de catre cei din preajma noastra, multi dintre noi trimitem acele ganduri, sentimente si dorinte in subteran – in adancul mintii subconstiente.

Aici, in intunericul sinelui ne-recunoscut, supureaza si construiesc aceste forte nerevendicate. In cele din urma, ele izbucnesc fatis sau devenim discreti in privinta lor. Intr-un paradox ciudat al naturii umane, unii dintre noi devin fanatici si ii condamna pe cei care isi exprima exact aceleasi ganduri, sentimente si dorinte tainice, pe care le-am ascuns in noi.

Dupa ce am primit acest mesaj, i-am intrebat pe mentorii mei Hathor de ce au adus in discutie in primul rand subiectul intentie subconstienta. Raspunsul lor a fost: 1) aceste ganduri, sentimente si dorinte subconstiente produc efecte cuantice, care uneori sunt in contradictie cu intentia noastra constienta. Conflictul acesta ne limiteaza capacitatile creative si 2) trebuie sa ne ocupam de – si sa transformam – ostilitatile si negativitatile noastre cele mai adanci, altfel vom fi distrusi de ele.

In mesajul lor planetar anterior, Puterea vindecatoare a inimii umane (13 aprilie 2013), Hathorii au oferit o meditatie acustica puternica, care sa ajute la acest gen de purificare. Daca va confruntati cu genul de intensitate emotionale la care Hathorii au facut aluzie in acest mesaj, va incurajez sa lucrati cu Meditatia acustica Hathor vindecarea chakrei inimii. Un link catre mesaj si meditatia acustica apare la sfarsitul acestei pagini.

orchidium

© 2013 Tom Kenyon
All Rights Reserved

Orchidium: un suport vizual

Asa cum spune proverbul… „O imagine face cat o mie de cuvinte.” Prin urmare, m-am gandit ca pentru unii cititori ar putea fi util sa includ o fotografie cu o floare inflorita.

Fotografia ilustreaza un hibiscus si are doar scop de referinta. Orchidium-ul vostru poate avea marimea, forma sau culoarea pe care le alegeti.

In orice Orchidium, elementul important este o floare care se poate deschide si inchide (potrivit dorintei voastre) si o stamina. In cazul acesta, stamina este acea chestie noduroasa care iese in afara din zona centrala a hibiscusului. Prin intermediul acestei stamine, energiile celeste (prana sau chi) sunt atrase in punctul Ming-Men (Ming-Ma) (Lacasul Vietii), care se afla in fata coloanei vertebrale, diametral opus ombilicului.

Din Ming-Men (Ming-Ma), aceste energii celeste circula in corpul energetic (KA-ul vostru) si in organele corpului fizic – aducand un gen de iluminare spirituala si vitalitate crescuta.

 

Ganduri de incheiere

Dupa ce lucrati cu Orchidium (mai ales daca il creati impreuna cu Meditatia acustica Aethos), va sugerez sa va alocati cateva minute doar ca sa „fiti” cu voi, in tacere, cateva minute. La modul ideal, puteti sta asezati sau intinsi, cu atentia in zona punctului Ming-Men (Ming-Ma). Dezvoltati-va capacitatea de a simti curgerea de chi/prana, din Ming-Men (Ming-Ma), in organele corpului, dar si in corpul energetic subtil (KA-ul vostru).

Merita cu prisosinta timpul si efortul de a va dezvolta acest gen de constienta. Secretul e sa nu va precipitati in activitatea exterioara. Dupa ce ati creat Orchidium, petreceti catva timp cu voi, prin contemplarea interioara a lui Ming-Men (Ming-Ma).

Acest traseu energetic – de la ombilic la Ming-Men (Ming-Ma) – este unul foarte favorabil.

In perioada cat ati fost fat, in pantecul mamei voastre, ati fost conectati cu ea prin intermediul cordonului ombilical si tot prin el ati fost hraniti.

La un nivel primar profund, sufletul vostru recunoaste ca acesta este un canal fundamental pentru primirea fortei vitale. Mai mult, la un nivel simbolic psiho-spiritual, acest canal este si o cale de a va deschide catre vastele puteri fortifiante ale energiei feminine cosmice hranitoare – Mama Tuturor Lucrurilor.

Link-uri:

Nota: Cand faceti click pe unul dintre linkurile de mai jos, veti fi condusi la pagina de Listening Agreement/Acordul de ascultare. Odata ce sunteti de acord cu clauzele de ascultare, veti avea acces la toate fisierele audio, pe care sunteti liberi sa le folositi pentru a le asculta personal. Defilati in josul paginii, ca sa gasiti titlul meditatiei acustice pe care doriti sa o ascultati. Castile sunt ferm recomandate, in locul boxelor computerului. Acest lucru e valabil mai ales pentru Meditatia acustica Hathor vindecarea chakrei inimii (de fapt, majoritatea boxelor computerului sunt incapabile sa faca fata frecventelor din aceasta piesa acustica).

The Aethos Sound Meditation [Meditatia acustica Aethos]

Hathor Heart Chakra Healing Sound Meditation [Meditatia acustica Hathor vindecarea chakrei inimii]

 

Informatii care nu au o legatura directa cu acest mesaj

CD-ul Aethos

CD-ul The Aethos este o colectie de meditatii acustice Aethos, care contine atat versiunea de 5 minute si versiunea de 30 de minute, cat si inregistrari ale Meditatiilor acustice Aethos pentru chakra inimii, gatului, ochiului al treilea si coroanei. Aceste patru ultime inregistrari live deosebite au fost realizate in timpul unui atelier Hathor Intensive din 2011, cand Tom a intonat, imediat dupa Meditatia acustica Aethos, aducand energiile Hathorilor din dimensiunile 10, 11 si 12.

Atat CD-ul, cat si versiunile mp3 ale Aethos-ului sunt in prezent disponibile si le puteti comanda pe Store, la www.tomkenyon.com. Click aici ca sa vizitati Magazinul.

Tom a scris si un articol amplu despre Meditatia acustica Aethos, intitulat The Aethos: Thoughts and Observations [Aethos-ul: Ganduri si remarci], care poate fi gasit in sectiunea Articles de pe website. In articol, Tom vorbeste despre numeroase idei ezoterice, precum si despre teorii referitoare la meditatie, inclusiv despre sugestii practice de lucru cu aceasta piesa acustica.

Noi CD-uri de la ateliere de lucru

Doua noi seturi de inregistrari din atelierele de lucru sunt acum disponibile.

The Sphere of All Possibilities [Sfera tututor posibilitatilor] a fost inregistrat live, la un atelier Hathor Intensive, in care au fost prezentate public pentru prima data informatiile despre Aethos. Toate inregistrarile din atelierul de lucru se concentreaza pe metoda unica a Hathorilor pentru materializarea de rezultate pozitive, care implica schimbarea perceptiei voastre asupra timpului si spatiului, in maniere profunde. Acest set intreg de inregistrari din atelierul de lucru cuprinde sesiuni de instruire aprofundata, povestiri personale, precum si numeroase meditatii acustice catalitice. Setul consta in 10 CD-uri. In momentul de fata e disponibil doar ca CD-uri fizice. (Nota: Speram sa avem disponibile in curand si versiunile mp3.) Puteti gasi setul de CD-uri in sectiunea Store, de pe website-ul nostru sau facand click aici.

The Kalachakra of Chakrasamvara and Vajrayogini [Kalachakra lui Chakrasamvara si Vajrayogini] este un set de 11 CD-uri de inregistrari live, dintr-o retragere pentru meditatie budista samanica, ce se concentreaza pe fiintele protectoare tutelare care isi impartasesc Shakti-ul (sau puterile spirituale de luminare si iluminare), prin intermediul a optsprezece meditatii acustice puternice. Stilul de predare al lui Tom, patrunzator si amuzant, face ca metodele si conceptele tantrei budiste sa fie usor de inteles – chiar si pentru cei care nu au experienta in budism sau meditatie. In momentul de fata, acest set de inregistrari este disponibil doar ca CD-uri fizice. (Nota: Speram ca in curand sa avem disponibile si versiunile mp3.) Puteti gasi acest set de CD-uri in sectiunea Store de pe website-ul nostru sau facand click aici.

An Introduction to the Hathors and the Mythic Realm [O prezentare a Hathorilor si a taramului mitic] este o prelegere de 16:12 minute a lui Tom, despre cateva dintre experientele sale de la inceput cu Hathorii si a fost postata in sectiunea Listening de pe website. Dupa ce faceti click pe Listening Agreement [acordul de ascultare], veti avea acces la toate fisierele audio, pe care sunteti liberi sa le folositi in scop personal. Defilati in josul paginii, ca sa gasiti titlul.

 

©2013  Tom Kenyon Toate drepturile rezervate

Aveti permisiunea de a copia acest mesaj in orice mijloc mass-media doriti si sa il distribuiti gratuit, atat timp cat nu percepeti bani pentru el, nu il modificati in niciun fel, recunoasteti meritul autorului si includeti intreaga aceasta instiintare despre copyright. Fisierele audio din sectiunea Listening, inclusiv Meditatia acustica Aethos si Meditatia Hathor vindecarea chakrei inimii, nu pot fi postate nicaieri.

Daca nu sunteti inscrisi pe lista noastra de email si doriti sa primiti mesaje Hathor planetare viitoare sau programul lui Tom, intrati pe website, www.tomkenyon.com, si faceti click pe Contact. Urmati instructiunile pentru „optare.” Datele voastre sunt pastrate confidential. Nu vindem sau nu impartasim informatiile voastre si nu exista plata pentru aceste mesaje.