Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Arhiva Română

Provocarile cognitive si emotionale din timpul Nodurilor de Haos

Un mesaj planetar Hathor, prin Tom Kenyon

*Nota: Acest mesaj se refera la provocarile specifice ce au loc, legate de Nodurile de Haos. Potrivit Hathorilor, un Nod de Haos se produce atunci cand evenimente haotice din zone multiple si aparent neinrudite ale cosmosului (inclusiv Pamantul) interactioneaza unele cu altele, producand si mai multe evenimente haotice. Pe masura ce forta unui Nod de Haos creste, sunt afectate numeroase domenii ale existentei noastre pamantesti.

Prin insasi natura lor, Nodurile de Haos pun la incercare sistemele biologice. Acest Nod de Haos aparte este foarte plin de provocari, din cauza numerosilor factori pe care i-am pomenit in mesaje planetare anterioare. Chiar daca se inmultesc provocarile cu care se confrunta eco-sistemul, sistemele financiare si institutiile voastre culturale, in acest mesaj ne vom concentra atentia asupra unui domeniu anume – memoria si functia cognitiva.

Intensificarea accelerata a prezentului Nod de Haos e antrenata de o schimbare din campul magnetic al Soarelui vostru – ca sa fim mai exacti, inversarea polilor lui magnetici. Acesta este un eveniment ciclic, care are loc la aproximativ fiecare 11 ani. Urmatoarea inversare a campurilor magnetice ale Soarelui vostru este iminenta si va declansa o serie de energetici importante.

Datorita relatiei stranse dintre campul magnetic al Pamantului si campul magnetic al Soarelui, sunteti prinsi intr-un fel de menghina cosmica. Si asta deoarece memoria este o functie a campurilor magnetice – atat campul magnetic generat de sistemul vostru nervos, cat si campurile magnetice exterioare, precum cel al Pamantului. De asemenea, memoria umana e foarte mult influentata de campul magnetic al Soarelui.

Din cauza faptului ca ambele campuri magnetice, ale Pamantului si ale Soarelui, fluctueaza, e posibil sa treceti prin provocari cognitive. Aceste provocari s-ar putea manifesta ca probleme temporare ale memoriei de scurta durata, incapacitatea de a va organiza sarcinile asa cum erati obisnuiti si o tendinta catre instabilitate emotionala, in special in perioadele de fluctuatii intense ale campului magnetic al Pamantului si/sau Soarelui.

Relatia energetica dintre campul magnetic al Soarelui si cel al Pamantului vostru reprezinta un domeniu de cercetare cu adevarat complex si fascinant. Avand insa in vedere scopul acestui mesaj, care are un caracter practic, nu vom intra in detalii cu privire la aceasta relatie. Haideti totusi sa sintetizam aceasta relatie complexa dintre Soare si Pamant, astfel – Soarele vostru este influentat de Soarele Central din galaxia voastra, care este, de fapt, o gaura neagra. Aceasta gaura neagra expulzeaza in galaxia voastra numeroase forme de energie, care trec apoi prin sistemul vostru solar, afectand in mod direct Soarele. Apoi exista o avalansa de energie, de la Soare spre Pamantul vostru si, prin urmare, din perspectiva noastra, fluctuatiile campurilor magnetice ale Soarelui si Pamantului sunt catalizate de Soarele Central din galaxia voastra. Ca fiinte umane, ca organisme biologice, sunteti foarte mult afectate de acest proces cosmic.

Pe masura ce actualul Nod de Haos continua sa se intensifice, multi dintre voi vor trece prin si mai multe tulburari cognitive si stari de instabilitate emotionala sau confuzie. Aceste stari de dez-echilibru pot dura cateva minute, cateva ore sau, in cazul in care au loc fluctuatii majore, pot dura zile intregi. Acestea sunt intr-adevar timpuri dificile, pentru fiintele intrupate de pe Pamantul vostru.

In acest mesaj dorim sa va impartasim o tehnica simpla, practica si deosebit de eficienta, pentru re-stabilirea echilibrului din circuitele neuronale ale creierului vostru. Considerati-o drept o forta contrara haosului. Aceasta metoda va solicita doar trei minute din timpul vostru. Daca veti folosi aceasta tehnica de cateva ori pe zi, veti constata ca ea aduce un gen de echilibru. Puteti repeta aceasta tehnica pe parcursul zilei, ori de cate ori doriti, mai ales atunci cand va simtiti dezechilibrati sau provocati in plan cognitiv. Va sugeram sa nu folositi aceasta metoda inainte de a merge la culcare, intrucat are tendinta de a va stimula procesele mentale, iar asta ar putea ingreuna somnul.

Metoda

In aceasta metoda va folositi tubul pranic, care se intinde din crestetul capului, in josul corpului, pana la perineu, aflat la jumatatea distantei dintre anus si organele genitale. Acest canal (si anume, tubul pranic) urmeaza axa centrala a campului magnetic al corpului vostru.

Daca va uniti degetul mare cu degetul aratator sau cu urmatorul, formand un cerc, acesta va da, cu aproximatie, diametrul tubului vostru pranic. Acest canal energetic are rolul de a uni energiile celeste cu cele terestre.

Cealalta parte a metodei implica folosirea unui solid platonic numit octaedru. Octaedrul este un solid cu opt laturi, alcatuit in esenta din doua piramide cu baza patrata si comuna. Octaedrele apar in mod natural, in numeroase structuri cristaline si moleculare. In mesajele anterioare, ne-am referit la octaedre, in special atunci cand am vorbit despre Holonul Echilibrului. La nivel energetic subtil, octaedrele aduc echilibru.

In aceasta metoda, va imaginati un octaedru, in centrul capului. El are o inaltime de aproape doi centimetri (sau un inch). Octaedrul imaginat este in centrul capului, unde, in mod interesant, se afla si glanda pineala. De asemenea, octaedrul si glanda pineala se afla in interiorul tubului pranic.

Metoda implica atragerea energiilor subtile, din campul magnetic al Pamantului, in tubul pranic, via perineu, iar apoi aducerea acestor energii in sus, in octaedrul aflat in centrul capului. In acelasi timp, energiile subtile din campul magnetic al Soarelui intra prin crestetul capului si coboara in octaedrul din centrul capului. Atunci cand aceste doua energii subtile se intalnesc in octaedru, produc o reactie alchimica. Datorita structurii octaedrului, energia rezultata are o natura echilibranta, iar acest efect de echilibrare se extinde in intregul sistem nervos. Este o metoda foarte simpla, dar deosebit de eficienta si eleganta.

La inceput, ea ar putea parea greoaie, dar dupa ce va veti familiariza cu metoda, va fi la fel de naturala ca respiratia. Metoda are cinci pasi.

Pasul unu: Percepeti-va tubul pranic, care se intinde din crestetul capului, in jos, prin centrul corpului, pana la perineu. Apoi extindeti tubul in Pamant. Unii dintre voi l-ati putea simti intrand doar cativa centimetri in Pamant, in timp ce altii l-ar putea simti coborand pana in centrul Pamantului. Nu conteaza cat de adanc in Pamant coboara tubul pranic, atat timp cat el face contact cu Pamantul.

Pasul doi: Va extindeti partea de sus a tubului pranic, dincolo de crestetul capului, catre punctul vostru BA (un portal cosmic sau poarta stelara), localizat deasupra capului, in zona in care degetele voatre s-ar atinge, daca v-ati ridica bratele exact deasupra capului. (Nota: Ridicarea mainilor deasupra capului are doar scopul de a determina acest punct. Cand practicati metoda, nu va tineti mainile ridicate.)

Pasul trei: Va imaginati un octaedru, inalt de aproape doi centimetri, in centrul capului. Pe durata efectuarii metodei, acesta e locul principal in care va veti concentra atentia.

Pasul patru: Aceasta actiune e facuta doar prin intentie. Ar putea ajuta sa spuneti in tacere aceasta propozitie: „Prin proprie vointa, imi pun lumile in miscare.” Apoi inspirati in mod firesc, lasand energia subtila din Pamant sa urce pe tubul pranic, in octaedru, in timp ce, simultan, lasati sa coboare energia subtila din varful tubului pranic, via punctul BA, in octaedru. Intelegeti faptul ca atrageti energiile subtile asociate campului magnetic al Pamantului si Soarelui.

Pasul cinci: Pe masura ce aceste doua energii se intalnesc in octaedru – aflat in centrul capului – simtiti pulsul contopirii celor doua energii subtile. Cand expirati, lasati aceasta energie combinata sa curga in afara, in creier si in sistemul nervos, potrivit naturii ei proprii. Vrem sa spunem prin asta ca ea are o inteligenta innascuta si va curge acolo unde are nevoie sa mearga, daca ii dati voie.

In functie de gradul vostru de sensibilitate, ati putea simti o senzatie de energie, in centrul capului. Ati putea-o percepe ca pe o energie palpabila, ce se misca prin creier. Ati putea foarte bine simti pulsatii de lumina, emise din octaedru. Si, in unele cazuri, e posibil ca octaedrul sa inceapa sa se roteasca. Toate acestea sunt semne pozitive. Daca octaedrul incepe sa se miste, sa se roteasca, mentineti-l in centrul capului. Desi e posibil sa calatoriti in alte dimensiuni, folosind octaedrul, in aceasta metoda veti mentine octaedrul amplasat in centrul capului. Si asta deoarece energiile acumulate in octaedru vor curge in creier si in sistemul vostru nervos. Iar asta va duce la echilibrarea energiilor si la animarea retelelor neuronale din creier, ajutandu-va sa va intariti procesele cognitive, memoria si stabilitatea emotionala.

Aceasta metoda simpla va poate fi un aliat important, pe masura ce treceti prin faza urmatoare a acestui Nod de Haos. Din perspectiva noastra, acest Nod de Haos se intensifica in progresie geometrica, insemnand ca se intensifica tot mai mult. Nivelurile de haos de pe Pamantul vostru (si anume, tulburarile sociale, conflictele politice, stresul ecologic, insecuritatea monetara, lipsa resurselor etc.) se extind intr-un ritm tot mai rapid. Acest lucru va face ca sistemul biologic sa va fie etrem de solicitat.

Va recomandam cu fermitate sa faceti din aceasta metoda simpla o indatorire din viata voastra de fiecare zi. E mai bine sa treceti prin portalurile de haos avand intacte aptitudinile mentale si emotionale.

Hathorii
14 octombrie 2013

Gandurile si remarcile lui Tom

Potrivit Hathorilor, ne putem astepta sa intalnim provocari crescute ale functiilor cognitive si memoriei noastre, in viitor, pe masura ce ne adaptam – sau nu reusim sa ne adaptam – noilor niveluri ale energeticelor planetare si cosmice.

Tema functionarii cognitive si a memoriei e foarte complexa si ma gandesc ca e intelept sa mentionez faptul ca Hathorii se refera doar la provocarile functiei cognitive si memoriei, legate de schimbarile din campurile magnetice ale Pamantului si Soarelui.

Daca simtiti deficiente alarmante ale aptitudinilor voastre cognitive si memoriei, care va afecteaza negativ capacitatea de a functiona normal in viata cotidiana – dincolo de provocarile temporare despre care vorbesc Hathorii – as considera ca e intelept sa consultati un specialist din domeniul medical. Si asta deoarece unele probleme de secventiere mentala [aranjarea in ordine a informatiilor, conceptelor sau actiunilor. N.tr.] si memorie, pe care le dezbat Hathorii, pot fi si semne ale unei probleme neurologice de baza.

Catalizatorul mesajului de fata a fost de fapt o intrebare pe care le-am adresat-o (Hathorilor), cam acum o luna. Am simtit personal o scadere temporara si ciudata a nivelului meu obisnuit de functionare cognitiva – atat de mare, incat i-am intrebat ce se intampla. Raspunsul lor a constituit esenta acestui mesaj.

De cand am primit tehnica, am verificat-o in situatii si contexte multiple. Imi imaginez ca fiecare dintre noi isi va gasi sincronizarea potrivita cu aceasta metoda – insemnand cat timp sa astepte, pana sa atraga urmatorul aflux de energii subtile, in tubul pranic. Eu, unul, am descoperit ca e cel mai bine sa nu grabesc lucrurile si sa stau cateva clipe, ca sa simt energeticele emise de octaedru. In unele ocazii, am observat existenta mai multor octaedre, ce se roteau in directii diferite. Cand i-am intrebat pe Hathori despre asta, mi-au spus ca aparitia mai multor octaedre este o expresie a interdimensionalitatii si ca e posibil sa li se intample unor persoane. Potrivit lor, este important sa lasam octaedrele sa se roteasca cum vor ele, dar sa fim atenti sa le mentinem mereu in centrul capului.

Consider ca e mai bine sa faci tehnica in sedinte scurte, pe parcursul zilei, decat in sedinte mai lungi – lucru pe care l-am testat in cateva ocazii. Privind retrospectiv, sunt de parere ca o durata de trei minute este ideala pentru a folosi aceasta metoda. Cand am facut experiente cu sedinte mult mai lungi, uneori am devenit prea „energic”,  insemnand ca in sistemul meu nervos curgea prea multa energie, pentru zona mea de confort. Obiectivul acestei metode este sa aduca periodic, pe parcursul zilei, scurte rafale de energii coerente in sistemul nervos, in scopul echilibrului. Un aspect care-mi place, legat de aceasta metoda, este acela ca e foarte practica. Poate fi facuta aproape oriunde si oricand, atunci cand nu sunteti angrenati in ceva care va reclama atentia.

Hathorii considera actualul Nod de Haos, la care s-a facut referire in acest mesaj, ca pe un tsunami energetic din ce in ce mai mare, de proportii imense, care afecteaza – si va continua sa afecteze – multe niveluri ale vietii noastre de zi cu zi. Cu alte cuvinte, asa cum obisnuia sa spuna profesoara mea de algebra din clasa a saptea – „Pana sa fie mai bine, o sa fie mai rau.”

Hathorii si-au mentinut mereu acest punct de vedere: calatoria unui Initiat (insemnand aceia dintre noi care se straduie sa avanseze in constiinta, indiferent de traditiile „spirituale” pe care le-ar putea urma) se refera mai mult la ceea ce se intampla in interiorul nostru, decat la ceea ce se intampla in jurul nostru. Asta nu inseamna ca nu putem sau nu ar trebui sa influentam lumea din jurul nostru, ci inseamna ca comoara vietii (adica, aurul spiritual al iluminarii de sine) se afla in interior.

Pe masura ce inaintam in actualul Nod de Haos – care este cu adevarat un „monstru”, la fel ca si cele care urmeaza – ma gandesc ca toti vom fi nevoiti sa ne descoperim propriul drum catre echilibrul interior, intr-o lume ce pare sa devina pe zi ce trece tot mai nebuna.

Pentru mine, echilibrul interior nu este tinta, dar este in mod sigur un aliat cheie. Fara sentimentul echilibrului interior, e greu sa gasim comoara din noi – aurul spiritual pe care l-am mentionat mai inainte.

Am speranta ca veti descoperi ca aceasta tehnica simpla pentru redobandirea sentimentului echilibrului cognitiv va este benefica, in aceste vremuri grele. In orice caz, faptul ca folositi sau nu aceasta tehnica este neinsemnat. Dar sa gasesti o cale de a dobandi sentimentul echilibrului, in mijlocul haosului crescator, este, in opinia mea, o aptitudine vital de importanta, pentru noi toti.

Desi ei nu au mentionat doua metode pentru dobandirea sentimentului de echilibru emotional, pe care le-au dat in mesajele anterioare, as vrea sa va mai indrum spre Holonul echilibrului si Aethos  (o meditatie acustica profunda, data de Hathori pentru a patrunde in starile non-duale de constiinta). Amandoua pot fi gasite, gratuit, in sectiunea Hathor de pe website.

©2013 Tom Kenyon  Toate drepturile rezervate  www.tomkenyon.com

Puteti face copii ale acestui mesaj si sa le distribuiti in orice mijloc mass-media doriti, atat timp cat nu percepeti bani pentru el, nu il modificati in niciun fel, mentionati autorul si includeti aceasta nota de copyright.

Informatii care nu au legatura directa cu acest mesaj:

Suntem incantati sa va anuntam ca acum avem disponibile pe website versiunile care pot fi descarcate ca mp3, ale atelierului de lucru Hathor (The Sphere of All Possibilities / Sfera tuturor posibilitatilor), ce a avut loc in Seattle, Washington in 2012. Pentru descrierea acestui set de workshop, click aici (pentru limba romana, vezi traducerea, dupa finalul mesajului. N.tr.)

Noua noastra carte, The Arcturian Anthology /Antologia arcturiana, de Tom Kenyon si Judi Sion, cu o introducere de Hathori, abia a aparut, dar s-a epuizat in cateva zile. Al doilea tiraj este acum la tipogragie si ar trebui sa fie disponibil in curand pe website-ul nostru. Cartea e insotita de un CD cu Meditatii acustice arcturiene. Verificati the Store de pe website (www.tomkenyon.com), ca sa aflati cand este cartea gata de a fi expediata.