Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
българския Архив

Дървото на живота

Планетарно послание на Хаторите чрез Том Кениън

От наша гледна точка вие сте Дървото на Живота и Живата Загадка. Така е, защото финото ви енергийно тяло притежава хиляди енергийни канали, които получават духовна светлина от други измерения на вашия космос.

Те са като клонките на дърво, ето защо ние говорим за вас и за тази медитация като за Дървото на Живота.

Вашите йоги и йогини са идентифицирали тези фини енергийни канали като нади. И в тази медитация вие ще активирате цялата си система от нади с цел да влеете духовна светлина, за да улесните начина си на навлизане в по-висши вибрационни състояния на съществуване.

В резултат на ускоряването на времето и ескалирането на настоящия ви Хаотичен Възел, мнозина от вас изпитват увеличаване на физически, емоционални, междуличностни и междуизмерни трудности. Чрез вливането в клоните на Дървото – което е вашето тяло – на по-висша духовна светлина, вие силно ще се възползвате от повишените вибрационни честоти. А преходът ви в по-висши състояния на съзнание ще е по-лек.

Въпреки че тази медитация ще се случи през специфичен период от време, вие можете да навлизате пак в нея, когато искате и като правите това, ще извличате голяма полза.

Световната Медитация

Медитацията Дървото на Живота ще започне в 5:30 следобед източно лятно часово време на 31 май. Енергиите ще се представят през 30-минутен период и медитацията ще приключи в 6 следобед източно лятно часово време, но енергийната вълна от тази медитация ще продължи двадесет и четири часа и половина, приключвайки в 6 следобед източно лятно часово време на 1 юни.

Можете да използвате тази медитация с голяма полза и сила по всяко време през този период.

Медитацията ще бъде фокусирана в Ню Йорк по време на събитие, наречено Дървета на Живота. Тази група ще е изградила силна енергия, която ще подкрепя освобождаването на тази вълна по вашата планета.

От наша гледна точка тази специфична Световна Медитация е уникална в това, че точно преди началото на енергийната вълна, ще е призовано мощно излъчване от Буда царствата на светлината. Това излъчване ще е от Ваджрадхара на Изначалния Буда на звука.

Тези звукови кодове на ново творение сами по себе си са мощно излъчване и в зависимост от тази енергийна вълна ние ще увеличим ползотворните за вас сили, така да се каже.

Тази Световна Медитация има две фази – звукова медитация (описана долу), следвана от период на тишина.

Първа фаза на Световната Медитация

В първата фаза на тази медитация вие ще слушате В Кристалния Дворец, уникален звуков отрязък, който сме използвали в предишна Световна Медитация. В тази версия, обаче, вие ще работите със звуковата медитация по много различен начин.

Ще намерите линк към аудио файла в края на това съобщение.

Има три отделни етапа в самата звукова медитация.

Етап 1

Първият етап е дълъг около 5 минути и през този период вие си представяте тялото си като мрежа от сияещи нишки светлина. Като се фокусирате върху тези нади, тези канали от светлина, навлизате в съгласуваното състояние на признателност, което ще задълбочи опита ви и ще го направи по-силен.

През този етап представете си, че вашите канали са отворени за междуизмерната природа на космоса, привличайки в себе си силно ползотворни и животворни енергии.

Етап2

Вторият етап от тази медитация също е дълъг около пет минути и вие ще забележите, че музиката радикално се променя при прехода в този етап. По време на този етап от медитацията, фокусът ви отива в епифизната жлеза в центъра на главата ви. Вие си представяте, че има отварящ се лотос на главата ви. Позволете спускане на космически енергии през коронната ви чакра в епифизната жлеза през този етап от медитацията.

Етап3

Финалният етап също е дълъг около пет минути и в музикално отношение той повтаря първите пет минути. По време на този етап вие отново си представяте тялото си като мрежа от нади (фини светлинни канали), привличащо в себе си полезни и жизнеутвърждаващи енергии от мултиизмерноста на вашия космос.

Има един последен много важен аспект в този етап. Почувствайте се свързани със Земята, така че енергиите, навлизащи чрез вашите нади да се разпрострат надолу в Земята чрез стъпалата ви или чрез енергийния канал, наречен Пранически канал, който минава през централната линия на тялото ви от върха на главата през перинеума (разположен между ануса и гениталиите ви) и в Земята. Това се прави с цел заземяване на огромните небесни енергии, които вие най-вероятно ще сте достигнали.

Ако излезете от този етап на медитацията, вие може да се носите в блаженство за миг, но ще сте безполезни за себе си другите – а това не е целта на тази медитация.

Целта на медитацията е нежно да извиси вибрационното ниво на вашите нади, нишките от светлина, които изграждат вашето Дърво на живота, и да улесните прехода си в по-висши вибрационни състояния на съзнание.

Втората фаза на медитацията

Втората фаза се прави в тишина.

Просто бъдете със себе си и забележете фините трептения на енергията в тялото /ума и духа си. Ако сте на място, където е възможно това, предлагаме ви да легнете и напълно да се отпуснете. Но каквато и да е ситуацията, позволете си петнадесет минути просто да сте със себе си в тишина след активната фаза на медитацията.

Обобщение

Ние ви предлагаме тази медитация в критичен момент от вашия преход в по-висши вибрационни състояния на съзнанието. Времето на тази медитация, ако трябва да се изразим чрез метафора, много прилича на пропукването на Космическото Яйце.

Тази медитация е енергиен ключ, който може да отвори съкровищницата на Светлинните реалности за вас и да ви позволи да пристъпите през тясната врата, която сега е пред вас.

Хаторите
26 март 2014г.

Мисли и наблюдения на Том

Медитацията

Насоките на Хаторите са доста ясни и аз не виждам необходимост да добавям нищо повече освен да изясня няколко неща.

Първото е свързано със самата звукова медитация. Както Хаторите отбелязаха в съобщението си, те са използвали този звуков отрязък преди. Но етапите на тази звукова медитация са доста различни от тези на предишната, така че уверете се, че следвате инструкциите в това съобщение, а не инструкциите в предишното Хаторско Планетарно Послание, наречено В кристалния дворец.

Тази Световна Медитация ще започне в Манхатън (Ню Йорк, Ню Йорк) в 5 :30 следобед лятно часовo време в събота 31 май. Можете да проверите световния часовник, за да откриете точно кога ще се настъпи то във вашата часова зона, отидете на

(http://www.timeanddate.com/worldclock/converter.html)

Първото енергийно освобождаване на Медитацията ще продължи 30 минути от 5:30 до 6:00 следобед. Продължителността на генерираната енергия ще продължи обаче за двадесет и четири часа и половина, което означава, че можете да правите медитацията по всяко време и толкова пъти, колкото желаете, през този период.

Звуковата медитация от Първа фаза на Световната медитация се нарича В кристалния дворец и в края на коментара ми има директен линк към този аудио файл.

Фаза две от Световната медитация е по същество период на тишина, който ще продължи петнадесет минути. Тази фаза е жизнено важна, защото ще ви позволи да интегрирате динамичните енергии от Фаза едно (т.е. звуковата медитация). Силно ви съветвам да не пропускате този период на тиха интроспекция.

Хаторите обясниха събитието в Манхатън като връзката на Световната медитация. А сега ще насоча вниманието си към природата на това еднодневно събитие Ню Йорк, защото мисля, че то е толкова значимо.

Пътуване в митичната реалност на Дърветата

Иронията не ми убягна.

Истинската причина за създаването на семинара Дървета на Живота дойде от лично убеждение, което има значение, и от духовната нужда да не бъдем в конфликт помежду си. и въпреки ученията на много религии и духовни традиции, тази среща на привидни полярности (именно на дух и материя) може да се изпита като изящно режисирано единение на съзнанието.

Но тъй като събитието наближаваше, аз бях смутен. Не можех да отрека факта, че нашата Земя губи много видове растения и животни на седмица, ако не и ежедневно. Нашата екосистема е нападната и колективно ние сякаш не знаем за този предвестник на собствената ни смърт.

Как бих могъл аз, моя милост, да проведа семинар върху Дървета на Живота, когато самите биологични основи на самия живот са подронени? Как за бога бих могъл да водя хората в митичните реалности, когато биологичната реалност на дърветата и всички живи същества на тази планета са нападнати?

Несъзнателно бях блокирал енергията си около това събитие и бях отхвърлил всичко, за да се фокусирам върху други въпроси. Но когато времето на събитието наближи, повече не можех да отричам, че бях се замразил във връзка с визията.

В действителност мислех да откажа напълно събитието и да върна парите на всички.

Най-накрая в отчаянието си аз помолих „М”за духовно напътствие, като я наричам. Вие може да я познавате като Мария Магдалена. С Джуди до мен аз попитах М какво вероятно можех да направя, за да се отърся от тази психо-духовна парализа.

По обичайния си красноречив начин, който тук не мога да обясня, М каза, че съм станал духовно парализиран от скръб и тъга – особено скръбта и тъгата, която съм изпитвал като съм гледал загубата на толкова много ценен живот на тази планета и толкова много крещящо незачитане на Земята от страна на самата култура, от която съм част.

Тя ме посъветва да прекарам нощта в Сън, посещавайки Дърветата на Живота във всяка от трите митични реалности, с които имах намерение да работя. Да им позволя да ми покажат пътя за излизането ми от това неразположение, беше съветът и.

Няма да навлизам в детайли за тази нощ, защото ще е дълго за обясняване. Но беше почти зазоряване, когато най-сетне аз пробих собствената си емоционална и духовна парализа.

Сега за мен е ясно, че наближаващото събитие в Ню Йорк ще е най-мощният семинар в живота ми.

Не правя такива изказвания лесно. И наистина осъзнавам, че за толкова кратко време може и да е предизвикателно за вас физически да стигнете до Ню Йорк. Но ако можете да го организирате, лично аз бих преместил планини, за да съм там.

Отдолу има кратко описание на това, което ще се случи и защо се чувствам така.

Семинарът в Ню Йорк ще съдържа три дълбоки звукови потапяния.

Първото звуково потапяне: Световното Дърво

Това ще е шаманско изследване в Долния ви Свят (подсъзнанието) с цел трансформиране на емоционални шаблони на тъга, отчаяние, безнадеждност и съжаление. В тази задача ще сме подпомогнати чрез духовните песни на Tah’zukan , духовен водач от Горните или Небесните Светове. Срещнах тази забележителна шаманска сила преди много години и съм работил с него от тогава. Tah’zukan пее енергийни светове в съществуване, които помагат на слушателя да трансформира вътрешни препятствия и негативи. Той е особено вещ в придаването на благословии от духовните светове. Тези енергийни благословии се движат през психиката на дълбоки нива, които все още ме изумяват и смайват, след всичките тези години.

След работата в Долния Свят Tah’zukan ще работи с нас в Небесните Светове, вмъквайки още веднъж уникални енергийни благословии от тези по-висши реалности на Светлината.

Второто звуково потапяне: Дървото на Познанието

Това ще е нежна и все пак много силна активация на кундалини. Ключовите думи тук са нежно и силно. По време на тази втора звукова активация, Кундалини Шакти ще се издигне по централния път на гръбнаците ни, за да влезе в коронната чакра (Сахасрара) чрез която ние ще навлезем в портала на Самадхи или йогийски транс. В тази реалност на духовна светлина ние ще извличаме от „по-високите клони” на Дървото на Познанието, което е наша собствена холографска природа. С това аз имам предвид, че нашите физически и фини тела са живи хранилища на холографска информация по отношение на космоса.

Третото звуково потапяне: Буда Дърво

В тази финална фаза ние ще навлезем в митичната реалност на Буда Дървото, дървото, под което Гутама Буда навлезе в Просвещение. Осъществяването на контакт с Буда Дървото чрез различни звукови медитации ще отвори необикновен потенциал за просветените състояния на мисълта. Докато съм под Буда Дървото в състояние на медитация, аз ще призова и ще отворя портал към Ваджрдхара, Изначалния Буда на Звука.Тази уникална трансформираща енергия излъчва творчески звукови кодове, които подготвят пътя за нови цикли на творението – и лични, и колективни. Тези звукови кодове на ново творение от Ваджрдхара ще са излъчени не само към онези, които физически са в стаята, но и към целия свят и към всички чувстващи същества във всички реалности на съществуване.

Тези три дълбоки звукови потапяния в божествените (изпълнени със светлина реалности)на съществото ни ще освободят непонятни вълни на енергия на ново творение. Възстановени и подкрепени от това предаване на духовна сила, ние можем да навлезем отново в живота си, във връзките си и в света ни с подновено прозрение и потенциал.

В последните тридесет минути от събитието, ние колективно ще навлезем в Световна Медитация Хаторите, както по-рано беше описано. Ще служим като връзката (т.е. Централната Точка) за освобождаването на тези полезни енергии в света.

Лично аз намирам за много важно, че Хаторите избраха да използват Световната Мезитация веднага след като излъчванията на Ваджрдхара (Изначалния Буда на Звука)са освободени към всички чувстващи същества.

Да присъстваш физически в стаята по време на предаването на тези нови звукови творчески кодове ще е променящо живота и вододелно събитие.

За още информация относно събитието Дървото на Живота в Ню Йорк click here кликнете тук или отидете на Календар (Calendar) в www.tomkenyon.com .

Независимо дали ще сте в състояние да се присъедините към нас в Ню Йорк или не, аз желая да изразя в моята дълбока лична признателност към вашето участие в тази предстояща Хаторска Световна Медитация.

Наистина съм съгласен с Хаторите, когато те казват, че тясната врата е отворена над нас. За мен, тясната врата се отнася до вибрационната безупречност, която се изисква от нас, за да останем съсредоточени в по-висшите реалности на собственото си същество.

Друг начин да се изясни това е как да оставаме в небесата (имам предвид в радостната природа на собственото ни съзнание), когато светът наоколо сякаш се върти във все по-интензивни форми на хаос?

Искам да завърша с цитат от персийския поет Руми, защото мисля, че той изразява важна истина в това време на голяма лична и колективна трансформация (имам предвид бързата и радикална промяна на една форма в друга).

„ Тъгата те подготвя за радост. Тя жестоко помита всичко от дома ти, за да може нова радост да намери място и да влезе. Тя обрулва жълтите листа от клоните на сърцето ти, за да могат свежи зелени листа да пораснат на тяхно място. Тя изтръгва гнилите корени, за да има място да растат нови корени, скрити долу. Каквато и скръб да брули сърцето ви, нещата ще се подредят далеч по-добре”.

Руми

Превод:Tauno

Click here to listen to and/or download The Crystal Palace Within.

©2014 Tom Kenyon All Rights Reserved www.tomkenyon.com

You may make copies of this message and distribute it in any media you desire so long as you do not charge for it, do not alter it in anyway, credit the author and include this entire copyright notice. The Crystal Palace Within audio file may not, however, be posted on other sites or duplicated in any media.