Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Nederlands Archief

Extase en het hart

Hathor kanalisering
4/18/05

In deze sectie willen wij met jullie spreken over het genereren van extase door je te concentreren op het hart. We spreken in dit geval niet over de hart chakra, maar verwijzen eerder naar het fysieke hart, de hartspier zelf.

Deze techniek draait om jouw concentratie of aandacht, verenigd met de emotie van dankbaarheid of waardering – waar je ook maar de voorkeur aan geeft.

Zodra je je aandacht op het hart concentreert zul je misschien een stroom subtiele energie opmerken.

Vanuit ons perspectief werkt het concentreren van je aandacht net zo als het oog van een energiedraaikolk. Dit geldt vooral in je fysieke lichaam en het veld rondom je lichaam – jouw energieveld – wat de Ouden de aura noemden.

Jouw vermogen om een brandpunt van aandacht te creëren is niet enkel een cerebrale, of brein activiteit. Het is een activiteit op vele niveaus van bewustzijn. Waar je je aandacht ook maar op vestigt in je lichaam, of in het energieveld van je lichaam, gaat er onmiddellijk een stroom van subtiele energie naar dat punt, of gebied, dat een verlevendigend effect op de cellen van je lichaam heeft en/of op de lichtgevende licht vezels, waaruit je energie lichaam bestaat.

Je concentratie creëert een werkelijk verwringend [in het Engels: warping, vert.] effect op het subatomaire niveau, wat je quantum veld-effecten zou kunnen noemen. Deze veld-effecten creëren afzonderlijke stromen van energie, geometrie en harmonie in jullie.

Om het quantum veld te veranderen door de kracht van je concentratie is een belangrijk vermogen en wij raden jullie aan dit meester te worden. De toepassingen zijn talrijk, het cultiveren van extase is er slechts een van.

Bij deze methode gebruik je dit vermogen om je concentratie of aandacht, verenigd met de emotie van waardering of dankbaarheid, vast te houden. Deze twee emoties hebben een coherent effect op je energieveld en op de ritmische magnetische emanaties van je fysieke hart. Deze combinatie van focus en coherente emotie kan worden gebruikt om een hoge staat van extase te genereren.

Zoals we eerder hebben gezegd is het genereren van een extatische toestand van bewustzijn een belangrijke evolutionaire katalysator. Wij raden jullie ten zeerste aan om te leren gedurende de hele dag een toestand van extase te creëren.

Wij realiseren ons dat jullie dagelijkse leven voor velen van jullie misschien niet bevorderlijk is voor het cultiveren van een dergelijke toestand, maar wij dringen er bij jullie op aan om verspreid over de dag tijd te vinden, waarin je kunt oefenen deze toestand tenminste een paar minuten per keer te bereiken. Een beetje tijd, doorgebracht in extase, is beter dan geen tijd.

Deze oefening zal als bewust levend wezen een harmonische toon of een relatie met de Aarde vestigen en met de harmonische golven van katalytische evolutie die door jullie melkwegstelsel stromen.

Bij deze techniek concentreer je je aandacht op het fysieke hart. Terwijl je je aandacht op dit gebied concentreert, genereer je het gevoel van waardering of dankbaarheid. Het is niet de gedachte aan waardering of dankbaarheid – maar eerder de emotie. Bij deze methode zal denken de subtiele energieën die benodigd zijn om extase te genereren, niet activeren – alleen voelen is in staat om de energiedraaikolken in jou te activeren.

Als je je concentreert op het fysieke hart en het gevoel van waardering of dankbaarheid genereert, begint een golf van energie door het hele lichaam heen te stromen – gedragen door de magnetische velden van het hart, die vanuit het fysieke hart naar buiten emaneren om je hele lichaam te omvatten. Als het door het hele lichaam stromen van energie begint, ontstaat er spontaan extase – cellulaire extase.

Experimenteer met deze techniek. Voel wat er gebeurt in je lichaam als je je concentreert op je hart en deze gevoelens van waardering en dankbaarheid genereert. Voel fysiek wat er op cellulair niveau lijkt te gebeuren, terwijl de biljoen (of zo) cellen van je lichaam deze coherente energie van dankbaarheid of waardering ontvangen.

Als je eenmaal het vermogen hebt gevestigd om extase te creëren, zoals hierboven beschreven, en als je eenmaal in staat bent om extase te genereren wanneer je het wenst – naar wil –  begin dan te experimenteren met je energieveld – wat sommigen het subtiele energielichaam noemen.

Bij het werken met deze methode is je aandacht, opnieuw, bij het hart, de gevoelens van waardering en dankbaarheid genererend. En als je extase voelt opkomen​in je lichaam, verschuif je je aandacht naar het gebied rondom je lichaam. Dit energieveld lijkt heel erg op een lichtgevend ei, helderziend bekeken. Het dikke deel van deze lichtgevende eivorm is rondom de schouders en het dunnere deel rondom de voeten. Er is een centrale lijn of as die door het midden van dit veld loopt, en deze blijkt ook door het midden van het fysieke lichaam te lopen – door de bovenkant van het hoofd en omlaag door het perineum. Deze lijn is de centrale as van het magnetische veld dat het subtiele energielichaam omvat. Dit lichaam, of veld, strekt zich boven het hoofd en onder de voeten een paar centimeter, een paar meter of ook wel meters uit. In bepaalde hoog geladen energie toestanden, kan de as en het subtiele energie lichaam zich nog veel verder uitstrekken.

Door je aandacht naar deze centrale as en het gebied rondom je lichaam te verschuiven, stel je de extase in staat om zich vanuit het fysieke lichaam naar het veld te verplaatsen. Dit is zeer positief en creëert krachtige harmonische patronen die je in resonantie brengen met de golven van versnelde evolutie die door jullie melkwegstelsel stromen.

Onderschat de krachten van deze techniek niet. Hoewel hij erg eenvoudig is, is hij diepgaand en doeltreffend. Het zal jullie naar een hogere staat van resonantie en vibratie brengen. En dit is, vanuit ons perspectief, cruciaal om de energetische portalen en transformerende energieën te passeren, die jullie Aarde nu ondervindt en zal blijven ondervinden.

Er zijn dingen die we jullie willen vertellen over jullie aard en bestemming, maar deze zouden waarschijnlijk niet door jullie begrepen worden, tenzij jullie, op zijn minst, in een staat van extase zijn.

Dit komt omdat het referentiepunt voor bewustzijn niet alleen door geloof wordt gevestigd, maar ook door iemands emotionele harmonische tonen. En als je je niet in een staat van extase bevinden, zou het zijn zoals proberen een zonsopgang aan een blinde te beschrijven die niet het vermogen heeft om rechtstreeks waar te nemen waar je het over hebt. Voor een dergelijke persoon zou het een schijnwereld zijn die je beschrijft. Maar als deze persoon plotseling kon zien, kon hij of zij de zon direct voelen en jouw beschrijving van de wereld kunnen verifiëren als zijnde juist. En wat eens in het rijk van de mythe geacht werd te zijn, zal nu als echt worden gezien.

En dus laten we jullie in dit moment achter met wat een mythe lijkt, maar wat wij vanzelfsprekend vinden. Jullie zijn schepper-wezens in het midden van het creëren van jullie toekomst en de toekomst van de toekomstige generaties. Jullie houden in je hart een sleutel tot het Mysterie der Mysteriën. En de drempel, de opening naar dit mysterie loopt middels je vermogen om extase in te gaan. Wees moedig en vind je pad, je manier van leven, opwaarts in deze verhoogde staat van zijn. Weet echter dat de extase niet het einde van het pad is. Het is eenvoudig het begin.

Probeer de methode uit die we hier voor jullie hebben uitgestald. Experimenteer met de methoden die we eerder hebben gegeven en die we in de nabije toekomst zullen geven. Ga extase in wanneer je maar kunt. Weet dat wanneer je dit doet, je in communie bent met alle verheven wezens en meesters die de mensheid hebben gediend en die haar dienen. Weet dat wanneer je dit doet, je in communie bent met je Zelf.

In vreugde en gelach.

De Hathoren