Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
Nederlands Archief

De Boom des Levens


Een Hathor Planetaire Boodschap middels Tom Kenyon

26 maart, 2014

Vanuit ons gezichtspunt ben jij de Boom des Levens en het levende mysterie. Dit komt omdat jouw subtiele energielichaam duizenden zeer kleine energiekanaaltjes bezit, die geestelijke licht vanuit andere dimensies van jullie kosmos ontvangen.

Zij lijken op de takken van een boom, wat de reden is dat wij naar jullie en deze meditatie refereren als de Boom des Levens.

Jullie yogi en yogini hebben deze subtiele energiekanaaltjes geïdentificeerd als nadi. En in deze meditatie zul je je volledige systeem van nadi activeren, bedoeld om je te doordrenken met geestelijk licht om gemakkelijker hoger trillende bestaanstoestanden binnen te kunnen gaan.

Vanwege de versnelling van tijd en de escalatie van jullie huidige Chaotische Knoop, ervaren velen van jullie een toename van fysieke, emotionele, inter- persoonlijke en inter-dimensionale moeilijkheden. Door de takken van de Boom —dat wil zeggen jouw lichaam— met hoger geestelijk licht te doordrenken, zul je veel voordeel hebben van de verhoogde trillingsfrequenties. En zal je transitie naar hogere bewustzijnsstaten gracieuzer zijn.

Hoewel deze meditatie zal plaatsvinden gedurende een specifieke tijdsspanne kun je deze binnengaan wanneer je maar wilt en zul je groot voordeel hebben van dat te doen.

De Wereld Meditatie

Deze Boom des Levens meditatie zal om 17:30 uur Eastern Daylight Savings Time [EDT: zomertijd, vert.] beginnen op 31 Mei. De energiek zal worden geproduceerd gedurende een periode van dertig minuten en zal om 18:00 uur Eastern Daylight Savings Time eindigen, maar de energetische golf van deze meditatie zal vierentwintig en een half uur voortgaan, eindigend om 18:00 uur Eastern Daylight Savings Time op 1 juni.

Je kunt je tijdens deze periode ieder moment met de meditatie engageren, met groot heil en grote potentie.

Het brandpunt van de meditatie zal in New York liggen, tijdens een evenement, Bomen des Levens genoemd. Deze groep zal een sterke energiek hebben opgebouwd, welke het vrijlaten van deze golf over jullie planeet zal steunen.

Vanuit ons gezichtspunt is deze specifieke Wereld Meditatie uniek omdat er, juist voorafgaand aan de aanvang van de energetische golf, een krachtige emanatie vanuit de lichtrijken van Boeddha in het spel zal worden geroepen. Deze transmissie zal vanuit Vajharana de oorspronkelijke Boeddha van geluid zijn.

Deze geluidscodes van nieuwe schepping zijn an sich een krachtige transmissie en op deze energetische golf zullen we zogezegd de heilzame krachten voor jouw heil.

Deze Wereld Meditatie bestaat uit twee fasen—een geluid meditatie (hieronder beschreven), gevolgd door een periode van stilte.

Fase Eén van de Wereld Meditatie

In de eerste fase van deze meditatie zul je naar Het Innerlijke Kristallen Paleis luisteren, een uniek geluidstuk dat we eerder hebben gebruikt in een eerdere Wereld Meditatie. In deze versie zul je echter op een hele andere manier met de geluid meditatie werken.

Je zult aan het einde van deze boodschap een link naar het audiobestand vinden.

Er zijn drie stadia te onderscheiden in de geluid-meditatie zelf.

Fase 1
De eerste fase duurt ongeveer vijf minuten en gedurende deze periode verbeeld je je lichaam als een netwerk van oplichtende lichtfilamenten. Ga, terwijl je je op deze nadi, deze lichtkanaaltjes, concentreert, de coherente toestand van waardering in, wat je ervaring zal verdiepen en deze krachtiger zal maken.

Verbeeld je gedurende deze fase, dat je nadi openstaan voor de inter- dimensionale aard van de kosmos, tot zichzelf hogelijk heilzame en levensveranderende energieën aantrekkend.

Fase 2
De tweede fase van deze meditatie duurt ook ongeveer vijf minuten en je zult merken dat de muziek radicaal verandert bij de transitie naar deze fase. Gedurende deze fase van de meditatie gaat je aandacht naar de pijnappelklier in het midden van je hoofd. Deze hele fase verbeeld je je dat een lotusbloem bovenop je hoofd opengaat. Sta gedurende deze fase van de meditatie kosmische energieën toe door je kruinchakra neer te dalen naar je pijnappelklier.

Fase 3
De laatste fase duurt ook ongeveer vijf minuten, en is muzikaal gezien een herhaling van de eerste vijf minuten. Gedurende deze laatste fase verbeeld je je lichaam weer als een netwerk van nadi (subtiele lichtkanaaltjes), heilzame en levensverbeterende energieën aantrekkend vanuit de inter-dimensionaliteit van jullie kosmos.

Er is een laatste, zeer belangrijk aspect aan deze fase. Voel jezelf verbonden met de Aarde, zodat de energieën die door jouw nadi binnenkomen, zich omlaag in de Aarde kunnen uitbreiden middels je voeten of middels een energetisch kanaal, de Pranische Buis geheten, die zich omlaag uitbreidt middels de centrale lijn van jouw lichaam, vanuit je kruin middels jouw perineum (gelokaliseerd midden tussen je anus en je genitaliën) de Aarde in. Dit heeft als doel om de immense hemelse energieën te aarden, die zeer waarschijnlijk toegankelijk voor je zijn geworden.

Als je deze fase van de meditatie niet uitvoert zul je misschien een poosje in gelukzaligheid ronddrijven, maar je zult geen nut hebben voor jezelf en voor anderen—en dat is niet de bedoeling van deze meditatie.

Het doel van deze meditatie is om zachtjes de trillingssnelheid van jouw nadi omhoog te brengen, de licht-filamenten waaruit jouw Boom des Levens is opgebouwd, en om jouw transitie naar hogere trilling staten van bewustzijn te vergemakkelijken.

De Tweede Fase van de Meditatie

De Tweede Fase wordt in stilte gedaan.

Wees gewoon bij jezelf en merk de subtiele fluctuaties van energie in je lichaam-verstand en geest op. Indien je in een omgeving bent waar dat mogelijk is, geven wij je de suggestie om te gaan liggen en volledig te rusten. Maar wat je situatie ook maar is, geef jezelf vijftien minuten de mogelijkheid om gewoon met jezelf te zijn, in stilte, na de actieve fase van de meditatie.

Samenvatting

Wij bieden jullie deze meditatie aan op een kritiek moment in jullie transitie naar hogere trilling bewustzijnstoestanden. De timing van deze Wereld Meditatie, om een metafoor te gebruiken, lijkt heel erg op een barst in het Kosmische Ei.

Deze meditatie is een energetische sleutel die de schatkamers van de licht- rijken voor je kan openen en het jou mogelijk maakt om door de nauwe poort die zich nu voor je bevindt, te gaan.

The Hathoren
 26 maart, 2014

Tom’s Gedachten en Observaties De Meditatie

De aanwijzingen van de Hathoren zijn zeer duidelijk en ik zie dan ook geen reden om er iets aan toe te voegen, afgezien van het verduidelijken van enkele punten.

Het eerste heeft te maken met de geluid-meditatie zelf. Zoals de Hathoren in hun boodschap opmerkten, hebben zij dit geluidstuk eerder gebruikt. Maar de fasen van deze geluid-meditatie verschillen zeer van de voorgaande, dus wees er zeker van dat je de instructies in deze boodschap opvolgt en niet de instructies in een eerdere Hathor Planetaire Boodschap, Het Innerlijke Kristallen Paleis geheten.

Deze Wereld Meditatie zal in Manhattan (New York, New York) beginnen om 17:30 uur, Eastern Standard Daylight Savings Time op zaterdag, 31 mei. Je kunt de Wereld Tijd Klok raadplegen om te zien wanneer dit precies in jouw tijdzone zal gebeuren, door te gaan naar:

(http://www.timeanddate.com/worldclock/converter.html)

De eerste energetische vrijlating van de Meditatie zal dertig minuten duren, van 17:30 tot 18:00 uur. Deze energiek zal echter vierentwintig en een half uur voortgaan, hetgeen betekent dat je de meditatie binnen deze periode van tijd, wanneer je maar wilt en zo vaak je maar wilt, kunt doen.

De geluid meditatie voor Fase Eén van de Wereld Meditatie wordt Het Innerlijke Kristallen Paleis genoemd en een rechtstreekse link naar dit audiobestand verschijnt onderaan mijn opmerkingen.

Fase Twee van de Wereld Meditatie is in essentie een periode van stilte die vijftien minuten zal duren. Deze Fase is van vitaal belang omdat het je mogelijk zal maken om de dynamische energiek van Fase Eén (i.e., de geluid meditatie) te integreren. Ik raad je sterk aan om deze periode van stille introspectie niet over te slaan.

De Hathoren refereerden naar het evenement in Manhattan, dat het kruispunt van de Wereld Meditatie zal zijn. En ik zal mijn aandacht nu richten op het eendaagse evenement in New York, omdat ik vind dat het zo significant is.

Een Reis naar het Mythische Rijk van Bomen

De ironie ontging mij niet.

Mijn oorspronkelijke reden om de Bomen des Levens workshop te creëren, kwam voort uit een persoonlijke overtuiging dat materie en geest niet met elkaar in conflict hoeven te zijn. En ondanks de leringen van vele religieuze en geestelijke tradities, kon dit ontmoeten van ogenschijnlijk polaire tegengestelden (i.e., geest en materie) worden ervaren als een exquise gechoreografeerde vereniging van bewustzijn.

Maar naarmate het evenement naderde, begon ik me zorgen te maken. Ik kon niet ontkennen dat onze Aarde vele species van planten en dieren verliest op wekelijkse zo niet dagelijkse basis. Ons ecosysteem wordt aangevallen en collectief lijken we deze voorbode voor onze eigen ondergang niet gewaar te zijn.

Hoe kon ik, met integriteit, een workshop over de Bomen des Levens geven als de biologische fundamenten van het leven zelf werden gedegradeerd? Hoe kon ik mensen naar de mythische rijken leiden als de biologische werkelijkheid van bomen en alle levende dingen op deze planeet aangevallen werden?

Ik had, zonder het te weten, mijn energie rondom dit evenement geblokkeerd en het hele geval naast me neergelegd om mijn aandacht aan andere zaken te schenken. Maar terwijl de tijd van het evenement naderde kon ik niet langer ontkennen dat ik mijzelf had bevroren, wat betreft het visioen.

Ik dacht er eigenlijk over na om dit hele evenement af te gelasten en iedereen zijn geld terug te geven.

Uiteindelijk, in wanhoop, vroeg ik om geestelijke leiding van “M”, zoals ik haar noem. Jullie kennen haar misschien als Maria Magdalena. Met Judi aan mijn zijde, vroeg ik aan M wat ik in vredesnaam kon doen om mijzelf van deze psycho-geestelijke verlamming los te schudden.

Op haar gebruikelijke welsprekende manier, die ik hier niet kan vangen, zei M dat ik geestelijk verlamd was geraakt door rouw en verdriet—in het bijzonder de rouw en het verdriet die ik ervoer terwijl ik het verlies van zoveel kostbaar leven op deze planeet aanschouwde en zoveel schaamteloze minachting voor Aarde, door de cultuur waarvan ik deel uitmaakte.

Zij raadde mij aan om de nacht in Droomtijd door te brengen, de Bomen des Levens van de drie mystieke rijken bezoekend, waar ik mee wilde werken. Laat hen mij de weg tonen, uit mijn malaise, was haar advies.

Ik zal niet op de details van die nacht ingaan, omdat het veel te lang zou duren om het te beschrijven. Maar het was bijna ochtend toen ik eindelijk door mijn eigen emotionele en geestelijke verlamming heen brak.

Het is mij nu duidelijk dat dit komende evenement in New York de meest krachtige workshop zal zijn van mijn hele leven.

Ik doe zulke uitspraken niet lichtvaardig. En ik besef dat het in zo’n kort tijdsbestek een uitdaging voor je kan zijn om fysiek naar New York te komen. Maar als je het voor elkaar kunt krijgen, ik zou persoonlijk bergen verzetten om daar te zijn. Vanwege mijn sabbatsjaar zal het tenminste een jaar, zo niet langer duren, voordat ik weer aan de Oostkust zal lesgeven. Hieronder een korte beschrijving van wat er zal gebeuren en waarom ik me voel zoals ik me voel.

De workshop in New York zal bestaan uit drie diepe geluid onderdompelingen.

[Er volgt nu een beschrijving van wat er in de workshop in New York zal gebeuren. Ik heb dit niet vertaald omdat ik in de veronderstelling ben dat de mensen die daar moeten zijn, Engels spreken en dus geen probleem zullen hebben met de taal. Onder de informatie in het Engels volgt nog een stuk in het Nederlands. Vert.]

The First Sound Immersion: The World Tree

This will be a shamanic exploration into our Underworld (subconscious mind) for the purpose of transforming emotional patterns of sadness, despair, hopelessness and regret. We will be aided in this task through the spirit songs of Tah’zukan a spirit singer from the Upper or Celestial Worlds. I encountered this remarkable shamanic force many years ago, and I have been working with him since that time. Tah’zukan sings energetic worlds into existence that assist the listener to transform inner obstructions and negativities. He is especially adept at imparting blessings from the spirit worlds. These energetic blessings move through the psyche at profound levels that still amaze and astound me after all these years.

After working in the Underworld, Tah’zukan will then work with us in the Celestial Worlds, imparting once again unique energetic blessings from these higher realms of light.

The Second Sound Immersion: The Tree of Knowledge

This will be a gentle, yet highly potent, activation of the kundalini. The operative words here are gentle and potent. During this second sound activation, Kundalini Shakti will rise up the central pathway of our spines to enter the crown chakra (Sahasrara) through which we shall enter the portal of Samadhi or yogic trance. In this realm of spiritual light we will draw from the “higher branches” of the Tree of Knowledge, which is our own holographic nature. By this I mean that our physical and subtle bodies are living repositories of holographic information regarding the cosmos.

The Third Sound Immersion: The Bodhi Tree

In this final phase, we will enter into the mythic realm of the Bodhi Tree, the tree under which Gautama Buddha entered Enlightenment. Making contact with the Bodhi Tree through various sound meditations will open extraordinary potential for enlightened states of mind. While residing under the Bodhi tree in a meditative state I will call upon, and open, a portal to Vajradhara, the Primordial Buddha of Sound. This unique transformational energy emanates creation sound codes that prepare the way for new cycles of creation—both personal and collectively. These sound codes of new creation from Vajradhara will be emanated not only to those physically present in the room, but to the entire world and to all sentient beings in all realms of existence.

These three in-depth sound immersions into the numinous (light filled realms) of our being will release unfathomable waves of new creation energies. Restored and fortified by this transmission of spiritual power we can re-enter our lives, our relationships and our world with renewed insight and potential.

In the last thirty minutes of this event, we will collectively enter the Hathor World Meditation as described earlier. We will serve as the nexus (i.e., the Center Point) for the release of this beneficial energetic into the world.

I personally find it immensely significant that the Hathors have chosen to engage the World Meditation immediately after the emanations of Vajradhara (the Primordial Buddha of Sound) have been released to all sentient beings.

To be physically present in the room during the transmission of these new creation sound codes will be a life changing and watershed event.

For further information about the Trees of Life event in New York, click here to directly access the Symphony Space Box Office website where you can order tickets or go to our Calendar at www.tomkenyon.com.

Verder in het Nederlands:

Of je nu wel of niet naar New York kunt komen, ik wil mijn diepe persoonlijke waardering uiten voor jouw participatie in deze komende Hathor Wereld Meditatie.

Ik ben het inderdaad eens met de Hathoren als zij zeggen dat we bij de nauwe poort zijn aangeland. Voor mij refereert de nauwe poort naar de trilling onfeilbaarheid die van ons vereist is, om gecentreerd te blijven in de hogere rijken van ons eigen wezen.

Een andere manier om dit te zeggen, is, hoe blijven we in de hemel (in de betekenis van vreugdevolle aard van ons eigen bewustzijn) als de wereld om ons heen zich lijkt om te buigen naar steeds intensievere vormen van chaos?

Ik wil jullie laten met een regel van de Perzische dichter, Rumi, omdat ik vind dat hij een belangrijke waarheid uitdrukt in deze tijd van grote persoonlijke en collectieve transformatie (doelend op de snelle en radicale verandering van de ene vorm in een andere).

“Verdriet bereidt je voor op vreugde. Het veegt alles hevig je huis uit, zodat nieuwe vreugde ruimte kan vinden om binnen te komen. Het schudt de gele blaadjes van de tak van je hart, zodat er frisse, groene blaadjes op hun plek kunnen groeien. Het trekt de rotte wortels omhoog, zodat nieuwe wortels, eronder verborgen, ruimte hebben om te groeien. Wat het ook maar is dat verdriet uit je hart schudt, veel betere dingen zullen hun plaats innemen.”

Rumi

Klik hier om te luisteren naar Het Innerlijke Kristallen Paleis en om het te downloaden.

 

©2014 Tom Kenyon Alle rechten voorbehouden www.tomkenyon.com

Je mag deze boodschap kopiëren en haar delen in welk medium je maar wilt, zolang je er niets aan verandert, er niets voor in rekening brengt, de auteur het krediet geeft en er deze hele copyright vermelding bij plaatst. Geluid Meditaties zijn enkel voor jouw persoonlijk gebruik en mogen niet op andere sites op het Internet worden geplaatst.

©2014 Nederlandse vertaling—Centrum voor Innerlijke Vrede www.kristalzout.nl