Tom Kenyon
Tom Kenyon's work in brain/mind
re-education is a scientifically based
art form that transforms consciousness
in rapid and elegant ways.
българския Архив

Лилиум

Планетарно послание на Хаторите чрез Том Кениън

Преминаването на Земята през лятното Слънцестоене на 2013 беше енергиен показател за началото на нов Хаотичен Възел.

Тъй като вашата планета преминава през повишена климатична промяна, ще видите увеличение на метеорологичните новости и необичайни взаимодействия между буреносните фронтове. Това, което се наричаше бури, случващи се веднъж на 100 години, ще започва да се случва по-често. Тези видовете бури са външно проявление на Хаотични Възли и ескалацията на хаоса, възникващ от привидно несвързани нива на съществуване.

Въпреки че вече преживяхте няколко Хаотични Възли от 2011 година насам, вие сте в началото на друго голямо кресчендо в хаотични събития. Тъй като този конкретен Хаотичен Възел ще ускори климатични и геоложки промени, както и социално напрежение, именно вашето лично психологично и емоционално ниво е това, което може да бъде най-засегнато.

Може да очаквате да видите изразено увеличаване в емоционалната нестабилност и психологически дисбаланси сред вашите ближни (може би включително и във вас). Колективните социални предизвикателства от това ще са дълбоки.

За Посветените това означава, че по пътя към по-висшите състояния на съзнанието, този Хаотичен Възел е и ще продължи да бъде както изключително предизвикателство, така и ще е пълен с възможности. Осъзнаването – дълбоко предизвикателство – е свързано с природата на този уникален Хаотичен Възел, който извежда на повърхността на съзнанието ви заседнала емоционална токсичност.

Едно от предизвикателствата, които хората на духа изпитват и ще продължат да изпитват за известно време, е дълбокото признание, че имат неразрешени проблеми и дълбоко вкоренени вражди, които може да не се спогаждат много добре с тяхната представа за себе си. Наистина това е време, когато представите за себе си ще са разбити.

Вие виждате това да се разгръща на международно ниво с правителства и ще го видите да се разгръща през всички нива на обществото. Но за мнозина именно разбиването на личната представа за себе си ще е това, с което най-трудно ще се справят.

Това, което искаме да предадем, е вашият негативизъм, вашата токсичност, отчаянието ви и вашата безнадеждност – ако те наистина са налице – не трябва да бъдат отричани от вас. По-скоро те могат да са портали в дълбокото несъзнание, до самата скала на човешкото подсъзнателно намерение.

В процеса на самоосвобождението, вие трябва да се справите с тази негативност в себе си без значение на методите, които може да използвате, за да се освободите.

Лилиумът

Сега ние искаме да включим метод за вливане в себе си на Светлина и повишаваща жизнеността енергия. Въвеждаме метода сега, защото ще са нужни голяма сила на духа и лична енергия, за да работите през конкретно този Хаотичен Възел, както и с възлите, които ще дойдат към вас в бъдеще. Наричаме го Лилиум.

Това е много прост метод, който включва биологичен пренос и изображение. Най-голямата пречка и най-голямата трудност с Лилиума е неговата опростеност. Човешките същества са склонни да правят нещата по-сложни, отколкото трябва, когато става въпрос за този тип работа.

По своята същност Лилиумът е средство за вас да привлечете в своето КА (енергийното си тяло), както и във физическото ви тяло, високи нива на духовна Светлина и жизнена енержия – това, което Йогите наричат прана и което Даоистите/Таоистите наричат чи.

В този метод вие си представяте, че в пъпа ви има подобно на лилиум цвете. Стъблото на това въображаемо цвете е кухо и е закотвен или вкоренен в точка пред гръбнака, директно срещу пъпа. Това място е известно на Даоистите/Таоистите като Минг-Мен(Минг-Ма) или Мястото на Живота. Бележка: Докато повечето Даоисти/Таоисти използват термина Минг-Мен и казват, че това е област, повече или по-малко, противоположна на пъпа и е под кожата по гърба ви, Хаторите използват термина, за да включат по-голяма площ. За целта на Лилиума, приемайте Минг-Мен(Минг-Ма) като областта на гръбнака, която е срещу пъпа. От тази област на гръбнака, Мястото на Живота изпраща жизнена сила чрез органите на вашето тяло.

Именно чрез Мястото на Живота фината енергия се разпределя към финото ви енергийно тяло и също към органите на физическото ви тяло. Този тип фина енергия има много дълбоко подхранващ и подмладяващ ефект.

Когато поддържате образа на Лилиума, представяте си, че тичинката се издължава пред вас от центъра на пъпа ви. (Бележка: Тичинките са производителите на прашеца, репродуктивните органи на цветето. Те се състоят от стебло, наречено близалце и власинки, които произвеждат прашеца.) Когато създадете Лилиума чрез въображението си, тичинката се подава от центъра на цвета. За справка, има снимка на цветето с тичинката му в това съобщение.

По своята природа Лилиумът привлича в себе си и след това обратно в Минг-Мен(Минг-Ма)  духовна Светлина и фина енергия от Космоса.

За да задействате Лилиума всичко, което трябва да направите, е да си представите това цвете, по какъвто и начин това да има смисъл за вас, така че цветът му да е отворен и стъблото му е кухо и стига от пъпа в Минг-Ма. От решаващо значение за вас е да разберете, че Лилиумът сам привлича тези небесни енергии към вас, чрез собствената си природа и без вие да трябва да правите нещо.

Няма връзка между потока на фина енергия в Лилиума и дишането ви. Веднъж след като активирате потока на небесни енергии в Лилиума, те ще текат автоматично и безпрепятствено докато ги спрете.

Чувствителните индивиди скоро ще открият, че могат да усетят потока на космически енергии в тичинката на самия Лилиум, но успехът в това действие не зависи от това ниво на чувствителност. Този тип осъзнаване е просто усъвършенстване. Това, което е важно, е да усетите и почувствате потока на духовна Светлина и енергия по стъблото, кухата тръба, от Лилиума(в пъпа ви) към вашето Минг-Ма и след това да се радвате на потока на жизнена сила из фините ви и физически тела както пожелаете.

Препоръчваме ви да експериментирате с това в пет-минутни интервали, за да свикнете с това как работи Лилиумът за вас и също така, за да избегнете претоварване.

Възможно е да се внесе твърде много небесна енергия в системата ви, ето защо ние предлагаме пет минути всеки път. Пет минути веднъж дневно е всичко, което е необходимо, за да се запознаете с Лилиума и неговите възможности.

След като разберете как работи за вас Лилиумът и колко небесна енергия можете удобно да внесете в себе си, можете да експериментирате с по-дълги сесии, ако желаете.

След всяка сесия Лилиум ние силно препоръчваме да се представите как Лилиумът се затваря, за да не е отворен цветът. Това е за самозащита, когато навлезете в света. Докато научите как да отделяте положителните жизнени енергии от отрицателните жизнени енергии, които ви заобикалят, ние ви препоръчваме да задействате тази защитна стратегия.

Прибавяне на Етоса

Докато се научите да задействате Лилиума без никакъв звук или музика, в началните етапи можете да намерите Звукова Медитация Етосът за много полезна. Това е, защото пулсациите в този звуков отрязък улесняват движението на небесни енергии в стъблото на Лилиума, което се свързва с вашето Минг-Ма.

Като слушате Звукова Медитация Етосът , когато задействате Лилиума, обърнете специално внимание на кухия канал, стъблото, което върви от Лилиума към вашето Минг-Ма. Звуковите пулсации в Етоса ще усилят потока на небесни енергии в този канал.

Философски и религиозни задръствания

Докато методът на задействане на Лилиума е прост, последиците от гледна точка на вашата жизнена сила и способността ви да държите духовна Светлина са доста сложни.

Има и друга сложност тук и тя е свързана с вашите вярвания. Ако не се издигнете над тези ограничени вярвания, вие ще ограничите притока на небесни енергии.

Вие живеете в космос на изящна невъобразима красота, духовна Светлина, съзнание и енергия. Вие сте наследник на всички тези съкровища и всяко от тях ви дава сили на съзнанието – и все пак вие сте откъснати от рожденото си право чрез много от вашите философии и религии.

Всяка религия, която проповядва, че сте били отделени от небесните изпълнени със Светлина реалности, поради това, че имате физическо тяло, е пречка към истината за вашето същество – според нас. Всяка религия, която казва, че вие сте отделени от небесните светове и техните съкровища чрез първородния грях също е пречка, според нас.

Тези философии, които увековечават, че вие сте просто физическо същество без измерения на съзнанието над време и пространство са, според нас, също пречки.

Заради експериментирането с Лилиума ние ви предлагаме временно да спрете тези вярвания. Вижте за себе си колко добре работи Лилиума, когото всъщност спрете тези ограничаващи мисъл-форми. След работа с Лилиума по този начин (без ограничаващи вярвания) вие дори може да изберете да изоставите тези вярвания и мисъл-форми напълно.

Когато работите с Лилиума ние ви предлагаме следните мисъл-форми:

1.       Представете си, че вие сте част от и наследник на всички съкровища на космоса – най-висшите реалности на Светлината и най-фините жизнени енергии.

2.       Представете си, че Лилиумът без усилие привлича във вас тези съкровища когато и да изберете да отворите цвета.

3.       Чрез Лилиума вие можете да изпитате трансформацията на финото ви енергийно тяло и жизненоважните органи на вашето физическо тяло.

Използвайте тази засилена енергия и жизнена сила (както и силата на Светлината), за да ви подкрепят през този мощен Хаотичен Възел и хаотичните възли, които ще последват.

Хаторите
27 юни 2013г.

Мисли и наблюдения на Том

Терминът Лилиум, така, както е даден от Хаторите, обозначава мисловен образ във вид на цвете, който вие създавате във въображението си. Този образ не изглежда непременно като лилиум, освен ако не изберете да е така. Това е в рязък контраст с истинската дума лилиум, която посочва специално лилиумите. Хаторите обичат да играят с думите и за тях думата лилиум означава биологичен пренос/метафора, който вие създавате чрез собствената си воля и сили на въображението с цел да привлечете небесни енергии във финото си енергийно тяло (вашето КА) и в органите на вашето физическо тяло.

Важният елемент тук е, че мисловният образ е цвете от някакъв вид със стъбло.

Освен това, мисля, че описанието на Хаторите на Лилиума е доста очевидно. Единственото нещо, което бих прибавил към тяхното описание е, че задействането на Лилиума не изисква умения за визуализация.

Вие си го представяте и го чувствате, по какъвто начин усещате, че това е естествено за вас. Ако сте склонни да”виждате „нещата с окото на въображението си, то тогава може много добре да получите ясна картина на Лилиума ката работите с него. Ако сте склонни да усещате нещата, тогава ще имате сетивно усещане за Лилиума. Има, разбира се, и други комбинации на усещания, с които също бихте си представили Лилиума.

Що се отнася да физическите качества, представете си Лилиума с какъвто и да е размер, форма и цвят, такъв, какъвто искате той да бъде. Целта на всичко това е да създадете Лилиума по начин, който е най-удобен за вас.

Работил съм с Лилиума от 2011, при редица условия, и мога категорично да потвърдя неговата ефективност. Също така намирам предложението на Хаторите за работа с Лилиума докато слушате Звукова Медитация Етосът за много полезно. Звуковите шаблони в звуковия отрязък Етосът всъщност действително улесняват движението на небесни енергии от Лилиума към Минг-Мен(Минг-Ма) по няколко много забележителни начини. И така, предлагам да опитате. Ще намерите линк към пет-минутната версия на Звукова Медитация Етосът  в края на тази страница.

РАЗБИВАНЕТО НА ОБРАЗА ЗА СЕБЕ СИ

Хаторите са доста ясни, че конкретно този Хаотичен Възел носи емоционален удар. И аз лично мога да ви засвидетелствам ускорение от емоционален материал от това минало лятно слънцестоене насам – подобни на него никога не съм виждал.

Когато те говориха за разбиването на Аз-образа, и привличането на нерешен емоционален материал в осъзнаване, един от техните езикови похвати привлече вниманието ми.

„…вашата токсичност, отчаянието ви и вашата безнадеждност – ако те наистина са налице – не трябва да бъдат отричани от вас. По-скоро те могат да са портали в дълбокото несъзнание, до самата скала на човешкото подсъзнателно намерение.”

Под подсъзнателно намерение те имат предвид психологичните сили (мисли, чувства и желания), които ние държим скрити от себе си. Като социални човешки същества, всички ние научихме как да се адаптираме емоционално към това, което ни заобикаля.

А мое наблюдение е, че когато ние, определено и аз включително, се сблъскаме с дилема в мисленето, чувстването или желанието на нещо, което не е приемливо от тези около нас, много от нас изпращат тези мисли, чувства и желания под повърхността – в дълбокия подсъзнателен ум.

Точно тук в мрака на несвойствения аз тези непотърсени психологически сили гният и работят. В крайна сметка те се разбиват на открито или ние ги пазим в тайна. В странен парадокс с човешката природа, някои от нас стават фанатици и осъждат онези, които изразяват същите тези скрити мисли, чувства и желания, които сме приютявали в себе си.

Попитах моите учители Хаторите след като получих това съобщение защо те внесоха темата за подсъзнателното намерение , за да започнат с нея. Техният отговор беше 1) тези подсъзнателни мисли, чувства и желания създават квантови ефекти, които понякога са в противоречие със съзнателното ни намерение. Този конфликт ограничава творческите ни способности и 2)ние трябва да се справим с и да трансформираме най-дълбоката си враждебност и негативност или ще бъдем унищожени от тази враждебност и негативност.

В предишното си Планетарно послание, Лечебната сила на човешкото сърце (13 април 2013), Хаторите дадоха мощна звукова медитация, за да помогнат с този тип пречистване. Ако изпитвате видът емоционален интензитет, който Хаторите внесоха в това съобщение, насърчавам ви да работите с  Хаторска Лечебна Звукова Медитация сърдечна Чакра Hathor Heart Chakra Healing Sound Meditation . Линк към посланието и звуковата медитация има в края на тази страница.

orchidium

© 2013 Tom Kenyon
All Rights Reserved

Визуална представа за Лилиума

Както казва поговорката „ Картината струва хиляда думи”. Мислех си, че може да е от помощ на някои читатели, ако включа снимка на разцъфващо цвете.

Снимката е на Хибискус и тя е само за целта на пояснението. Вашият лилиум може да е с всякаква големина, форма или цвят, който изберете.

Важният елемент на всеки Лилиум е цвят, който може да е отваря и затваря (според собствената ви воля) и стъбло. В този случай, стъблото е това стърчащо нещо, което излиза от центъра на Хибискуса. Именно чрез това стъбло небесните енергии (прана или чи)са привлечени в Минг-Ма (Мястото на Живота), което е пред гръбнака ви право срещу пъпа ви.

От вашата Минг – Мен (Минг-Ма)тези небесни енергии циркулират в енергийното ви тяло (вашето КА) и в органите на вашето физическо тяло – внасяйки вид духовно осветление и повишена жизненост.

ФИНАЛНИ МИСЛИ

Предлагам ви да отделите няколко минути след работата с Лилиума (особено ако го създавате във връзка със Звукова Медитация Етосът), просто за да „бъдете” със себе си в тишина за няколко минути. В идеалния случай вие бихте седели или лежали с внимание в областта на вашата Минг-Ма. Развийте способността си да усещате потока на чи/прана от вашата Минг-Ма в органите на тялото ви и във финото ви енергийно тяло (вашето КА) също така.

Струва си времето и усилието да развиете този тип внимание. Номерът не е да се бърза с външна дейност. След създаването на Лилиума, прекарайте известно време със себе си чрез вътрешно съзерцание на вашата Минг-Ма .

Енергийната пътека (от пъпа ви до вашата Минг-Ма) е най-благоприятната.

Когато бяхте зародиш в утробата на майка си, вие бяхте свързани с нея чрез нишката на плацентата и именно чрез тази лента бяхте хранени.

На дълбоко първично ниво, психиката ви разпознава, че това е фундаменталният канал за получаване на жизнена сила. Освен това, на психологично-духовно символично ниво, този канал е също средство да се отворите за огромните възстановителни сили на космическото грижовно женско начало – Майката на Всички Неща.

Превод:Tauno

ВРЪЗКИ

The Aethos Sound Meditation

Hathor Heart Chakra Healing Sound Meditation

 

©2013  Tom Kenyon All Rights Reserved

You may make copies of this message in any media you desire and distribute it freely so long as you do not charge for it, do not alter it in any way, give credit to the author and include this entire copyright notice. Audio files in the Listening section, including the Aethos Sound Meditation and the Hathor Heart Chakra Healing Meditation, may not be posted elsewhere.

If you are not on our email list and wish to receive future Hathor Planetary Messages or Tom’s calendar, simply go to our website, www.tomkenyon.com, and click on Contact. Follow the instructions for “opting in.” Your information is kept private. We do not sell or share your information and there is no charge for these messages.